Faunapassage ved Sæby Vandmølle til ny drøftelse

Faunapassage ved Sæby Vandmølle til ny drøftelse

8. maj 2016 - kl. 10:12 - af

På det kommende møde den 9. maj i Teknisk Udvalg er en faunapassage ved Sæby Vandmølle atter på dagsordenen for kommunal drøftelse.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at Center for Teknik og Miljø har holdt møde med Sæby Sportsfisker Klub, Danmarks Sportsfiskerforbund og DTU Aqua med det formål at få drøftet, hvordan et nyt projekt om faunapassage ved Sæby Vandmølle kan fremmes. Sæby Sportsfisker Klub har samlet 300.000 kr., som stilles til rådighed for kommunen til gennemførelse af en ny detailprojektering af en faunapassageløsning, som klubben har skitseret sammen med DTU Aqua. Denne løsning forventes at kunne gennemføres inden for den økonomiske ramme, som Natur- og Erhvervsstyrelsen kan være indstillet på at yde tilskud til (ca. 8,7 mio kr.).

Center for Teknik og Miljø har efterfølgende sammen med Danmarks Sportsfiskerforbund og DTU Aqua holdt et møde med Naturstyrelsen. Med baggrund i dette møde har Center for Teknik og Miljø indsendt en ansøgning om tilskud til realisering af faunapassageløsningen ud fra skitseprojektet samt en ramme for omkostningerne på ca. 8,7 mio kr. Der forventes en afgørelse på ansøgningen om tilskud inden for de næste 3 måneder.

På mødet med Sæby Sportsfisker Klub blev det drøftet at etablere en styregruppe for projektet. Styregruppen skal bestå af forskellige interessenter på området og formålet skal være, at styregruppen kan drøfte de overordnede rammer for projektet og kan være med til at afholde informationsmøde om projektet. Det foreslås, at styregruppen består af chefen for Center for Teknik og Miljø samt repræsentanter for Sæby Sportsfisker Klub, Nordjyllands Kystmuseum og Sæby og Omegns Bevaringsforening.

Center for Teknik og Miljø vil inden for den kommende periode udarbejde et rådgiverudbud med henblik på at få en rådgiver i gang med at udarbejde et detailprojekt samt udbudsmateriale til realisering af projektet. Sideløbende med detailprojekteringen vil der blive gennemført forhandlinger med de omkringboende grundejere i området. Styregruppen vil blive involveret i processen, hvor det er hensigtsmæssigt.

Økonomisk set er det aftalt, at kommunens medarbejderes tidsforbrug i forbindelse med denne opgave bliver dækket gennem de økonomiske midler, som Sæby Sportsfisker Klub har stillet til rådighed.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg beslutter at invitere de nævnte interessenter til at være med i en styregruppe for faunapassage ved Sæby Vandmølle og får igangsat arbejdet med detailprojektering af faunapassageløsningen, informationsmøde samt forhandlinger med de omkringboende grundejere.

Skitseprojektet kan læses nærmere via dette link på siderne 45-48:

http://frederikshavn.dk/meetings/Teknisk%20Udvalg%20(%C3%85ben)/2016/09-05-16/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Faunapassage ved Sæby Vandmølle til ny drøftelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER