Apoteket informerer: Børn skal lære at tage astmamedicin rigtigt

Apoteket informerer: Børn skal lære at tage astmamedicin rigtigt

8. maj 2016 - kl. 10:16 - af

Apoteket kan hjælpe dit barn med at bruge astmamedicinen rigtigt, så der bliver luft til leg og sport med vennerne.

Børn, der tager deres astmamedicin forkert, kan let blive utilpasse, trætte og vælge fysisk anstrengende lege fra. Det kan være med til at påvirke børnenes hverdag i en kedelig retning. Sådan behøver det dog ikke at være.

Børn med velbehandlet astma kan nemlig løbe og lege ligesom andre børn. I forbindelse med World Asthma Day kan du tage dit barn i hånden og komme forbi Sæby Apotek fra den 9. til den 14. maj for at sikre, at dit barn bruger sin inhalationsmedicin rigtigt.

”Vi vil hjælpe børnene med at få gode medicinvaner og gøre det sjovt og let at tage astmamedicinen. I sidste ende handler det om, at børnene skal have luft til leg, også hvis de har astma,” siger farmakonom Sanne Madsen, Sæby Apotek.

Få tjek på inhalation
Forkert inhalationsteknik gør, at barnet ikke får den optimale effekt af medicinen. For at barnet får bedre virkning af medicinen, skal inhalatoren bruges rigtigt.

”På apoteket viser vi børn og forældre, hvordan man bruger inhalatoren, blandt andet gennem demonstration af inhalationsteknikken. Barnet kan tage sin bamse med, så lærer vi både barnet og bamsen, hvordan man tager inhalationsmedicinen,” fortæller Sanne.

Når dit barn får den optimale effekt af behandlingen, øger det sandsynligheden for, at det kan deltage i aktiviteter på lige fod med andre børn.

Tjek på inhalation forgår på apoteket, og er et gratis tilbud til både børn og voksne. Sæby Apotek har særligt fokus på børn og astma fra den 9. til den 14. maj, men man kan også få den gratis ydelse på andre tidspunkter.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: Børn skal lære at tage astmamedicin rigtigt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER