Foredrag i Sæby om medicinafhængighed

Foredrag i Sæby om medicinafhængighed

7. maj 2016 - kl. 10:22 - af

Det skønnes, at der stadig er omkring 50.000 mennesker i Danmark, der er langtidsbrugere og afhængige af sove- og nervemedicin (benzodiazepiner), trods de sidste års fokus på forbruget.

Sidste år blev der udskrevet recepter til over 350.000 personer på forskellige Benzodiazepiner.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at benzodiazepiner kun bør ordineres til korte behandlingsforløb. Sovemedicin bør højst bruges i 2 uger, og er der tale om beroligende og anxiolytisk (angst) behandling, bør man stræbe efter en behandlingsperiode på ikke over 4 uger og allerede ved ordinationens start træffe aftale om varighed og aftrapning.

Trods disse anbefalinger har mange anvendt disse lægemidler i adskillige år. Dette uden at være klar over, hvilke konsekvenser et langtidsbrug har.

Ud over de store sociale og sundhedsmæssige konsekvenser der er, ved at komme ind i en afhængighed af sove- og nervemedicin, koster det samfundet mange penge, i gennemsnit ca. 350.000 kr. om året pr. person, der er langtidsbruger af benzodiazepiner – penge der bliver betalt af forskellige, blandt andet sygedagpenge, sygebesøg hos læge og på hospital og i tabt arbejdsfortjeneste.

De mest almindelige typer nerve- og sovemedicin kan fremkalde de symptomer, som de egentlig skulle lindre og bivirkningerne kan være talrige. Det kan for en stor gruppe mennesker være uhyre svært at komme ud af afhængigheden af benzodiazepiner uden hjælp og støtte, under et somme tider langvarigt nedtrapnings- og abstinensforløb.

Landsforeningen SIND´s BenzoRådgivning informerer og rådgiver brugere, pårørende og sundhedspersonale om afhængighed af benzodiazepiner.

Koordinator i BenzoRådgivningen Kirsten Midtgaard fortæller om rådgivningstilbud i det Nordjyske, hvordan man nedtrapper og efterfølgende kan få et godt liv uden brug af sove- og nervemedicin.

SIND’s lokale Benzorådgiver, Jette Christensen vil også være til stede – og svare på spørgsmål, og informere om de lokale muligheder for støtte, opbakning og gode råd.

Foredraget holdes mandag den 9. maj kl. 19 – 21 i Sæby Støttecenter, Algade 3, 9300 Sæby

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål og der er gratis adgang.

SIND er vært for kaffe m.v.

Alle interesserede er velkomne.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag i Sæby om medicinafhængighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger