Bukkejægeren er klar til ”duel”<br>…

Bukkejægeren er klar til ”duel”

6. maj 2016 - kl. 13:10 - af

Sommeren og det lune vejr er på trapperne. Riflen er skudt ind, og bukkejægeren og hans udstyr er klar til duellen med råbukken mandag 16. maj, der er 2. pinsedag. En duel der helst skal ende med, råbukken lander på paraden. De fleste jægere har været rundt på revirerne, og ved hvor råbukken færdes, men jægeren er i mange tilfælde også afsløret af bukken, der gerne sætter i spring med et par brøl og forsvinder. Med andre ord ved bukken godt, den er under opsyn og er meget påpasselig i dagtimerne. På små træer ses tydeligt fejninger med bukkens nyopsatte gevir, hvor barken rigtig mange steder hænger i laser, på grund af geviret klør, og bukken bruger de skrøbelige tynde stammer til at feje basten af geviret. En drøm, for de fleste, er en stor seksender med et godt trofæ, men mindre kan også gøre det.

Bukkepral
På Jagtcenter Nord i Dyrheden skov er der bukkepral 16. maj fra 09.00 – 11.00. Her er alle velkomne til at kigge på eventuelle bukke, der ligger på paraden og samtidig få en snak om morgenens oplevelser. Selv om man ikke er jæger, og man bare har lyst til at se, hvad der sker, er man også velkommen, på denne skønne naturplet. De fleste jægere møder tomhændet op og har fra morgenstunden ikke haft held i sprøjten, men der er god tid, for råbukken må beskydes fra solopgang til solnedgang indtil 15. juli.

Fortæring
Morgenmad behøver den enkelte ikke at tænke på, for i jagtcenterets cafeteria sælges kaffe, the rundstykker med marmelade og ost samt øl og vand.

Tekst og foto Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bukkejægeren er klar til ”duel”
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER