Et anerkendt samarbejde – der også skaber resultater

Et anerkendt samarbejde – der også skaber resultater

5. maj 2016 - kl. 16:08 - af

Statens Kunstfond har anerkendt Frederikshavn og Hjørring Kommuners kultursamarbejde med at udnævne Det Musiske Hus i Frederikshavn som Regionalt Spillested. Samarbejdet gør dermed en forskel langt ud over kommunegrænsen. Målet med de regionale spillesteder er nemlig at profilere og udvikle det rytmiske musikliv både herhjemme og i udlandet

”Det, at vi er dygtige til at samarbejde på tværs af organisatoriske og kommunale skel betyder, at vi kan meget mere end man skulle tro. Jeg er stolt over, at vi kan kalde os en samarbejdskommune. Vi er gode til at se ud over egen næsetip, og involvere vores naboer til gavn og glæde for hele Nordjylland. Det kommer borgerne til gode, da både det kunstneriske indhold, bredden og kvaliteten får et løft, når der indgås samarbejder. Og jeg er rigtigt stolt over, at det med udpegningen af Det Musiske Hus som regionalt spillested også anerkendes fra Statens side”, siger Mogens Brag, formand, Kultur-og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Kulturalliancen, der er teater og musiksamarbejde mellem Hjørring og Frederikshavn Kommuner, skaber rammerne for, at Det Musiske Hus har kræfterne til at påtage sig opgaven som Regionalt Spillested.

Det har væsentlig betydning for Frederikshavn Kommune, at Det Musiske Hus endnu er anerkendt som Regionalt Spillested for endnu en fireårig periode, fordi det betyder, at Statens Kunstfond har øje for styrkerne i kommunens store spillested og ikke mindst, at kunstfonden anerkender den samarbejdsprofil som Det Musiske Hus har lagt op til i sin ansøgning.

”Frederikshavn Kommune har leveret en ansøgning med kvalitet og vision til Statens Kunstfond, hvor der er lagt vægt på, at vores regionale spillested kan opfylde de mål, som Statens Kunstfond har stillet. Vi kan løfte opgaven, ikke bare til gavn for Nordjylland, men også har nationalt og sågar internationalt. Det var netop den samarbejdsvinkel Kultur- og Fritidsudvalget tilbage i november 2015 valgte at godkende og anbefale til ansøgningen om regionalt spillested”, siger Mogens Brag, om baggrunden for ansøgningen.

Statens Kunstfonds tilskud til regionale spillesteder finansieres af årlige bevillinger på finansloven og fra Kulturministeriets musikhandlingsplan ”Talent Forpligter”. Det er et krav, og en betingelse for at blive Regionalt Spillested, at kommunerne medfinansierer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et anerkendt samarbejde - der også skaber resultater' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER