I dag er store hyledag – også på mobilen

I dag er store hyledag – også på mobilen

4. maj 2016 - kl. 8:38 - af

Hver første onsdag i maj kl. 12.00 tester Beredskabsstyrelsen de sirener, der skal advare danskerne om større ulykker og katastrofer. Men i år er det ikke kun sirenerne, der hyler. Som noget nyt tester Beredskabsstyrelsen også den nye mobil app “Mobilvarsling”, som allerede er downloadet mere end 50.000 gange.

App’en advarer, når myndigheder sender beredskabsmeddelelser ud, når DMI varsler om storm, skybrud og snestorm, og når Vejdirektoratet sender særmeddelelser ud om akutte motorvejs- og brospærringer af længere varighed. Download app’en via www.mobilvarsling.dk inden kl. 12 og vær med, når der testes.

Når sirenerne hyler i dag, er der altså ikke fare på færde. De hyler for at afprøve varslingssystemet og for at sikre, at du kender betydningen, hvis behovet opstår ved en alvorlig ulykke eller katastrofe. Når varslingssignalet lyder, skal du:

· Gå inden døre, lukke døre og vinduer og slukke ventilationsanlæg.
· Søge information hos DR eller TV2.
· Du skal ikke ringe til alarmnummeret 112 eller kontakte myndighederne på anden vis, fordi sirenerne hyler.

Læs mere påwww.brs.dk/bered…/varsling/sirenevarsling/Pages/default.aspx

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I dag er store hyledag - også på mobilen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER