Udflugt til Kongenshus Mindepark

Udflugt til Kongenshus Mindepark

3. maj 2016 - kl. 0:51 - af

Det er Lokalhistorisk Forening for Lyngså og omegn, der skal på forårstur til Kongenshus Mindepark lørdag 28. maj.

Mindeparken ligger omkring 25 kilometer sydvest for Viborg, og den blev åbnet 10. juni 1953 for opdyrkerne af heden i Jylland. Hedeselskabet havde i 1942 opkøbt 1200 hektar uopdyrket hede, der i dag udgør mindeparken.

På turen vil medlemmerne få at se nogle mindesten, der er opsat til ære for de personer, som stod i spidsen for opdyrkning af heden. Herunder kan også ses mindesten for landmænd fra Lyngså og omegn. I området ligger et stort udkigstårn, så alle kan få at se, det store areal fra oven.

Abildå Brunkulsleje skal også besøges. Det er et arbejdende museum drevet af engagerede frivillige, der har indgående kendskab til forholdene i brunkulslejerne. Det er lykkedes at finde frem til de gamle maskiner, der bkev brugt i brunkulslejerne, og disse maskiner er nu igen kommet til ære og værdighed, så man på det arbejdende museum kan vise hvordan, brunkullene blev brudt i fordums tider.

Uden mad og drikke går det ikke, og derfor er der medbragt rundstykker og kaffe i bussen, mens middagsmaden indtages på cafeteriet Midtvejs ved Karup.

Afgangen sker fra Værestedet i Lyngså 08.30 og pris for alt er kr. 200 – pr. person.

Tilmelding skal ske til bestyrelsen senest 17. maj.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udflugt til Kongenshus Mindepark' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER