Pensionist med fortælle- og skrivekløe

SONY DSC

Pensionist med fortælle- og skrivekløe

3. maj 2016 - kl. 8:54 - af

Mange går rundt med en forfatterspire i maven, men i rigtig mange tilfælde bliver det aldrig til noget alligevel, trods familie, venner og bekendtes opfordringer til at skrive sine erindringer ned.

Mindre end forfatter kan også gøre det, og det er Thorkild Søndergaard i Sæby et eksempel på. Han er midt i firserne, men trods alderen er han stadig aktiv på pc-eren dagligt. Så betyder det ikke så meget, at bentøjet ikke altid vil det, man selv gerne vil.

Det at fortælle og skrive ned er der kommet mange foredrag og fortællinger ud af om blandt andet lokalhistorie om fødeegnen Try samt gravstens-registreringer og tusindvis af billeder, som dokumentation fra kirkegårdene i det østlige Vendsyssel.

Bette Thorkild fra Try
Lokalhistorie er en vigtig del af hans liv, hvor han for tiden er i fuld gang med at skrive sine erindringer ned, som enebarn på gården Søndergaard i Try ved Thorshøj, og om livet på landet og især landsbyen Try, som han naturligvis har et hundrede procent kendskab til.

For Thorkild Søndergård er det blevet til mange flere skriverier. Han har leveret flere artikler til Sæby Bogen samt en artikel til Historisk Samling, for blot at nogle noget af de ting, han beskæftiger sig med.

Internet
For en del år tilbage var det en drøm at udgive bøger om emnerne, men det kan være bekostelige affærer, og så er internettet en glimrende måde at nå ud til omverdenen på.

Hertil skal siges; Thorkild behersker en pc’er, og han har også undervist i emnet.

Hvis ovenstående har fanget læsernes interesse, kan man gå ind på en hjemside, der hedder

www.vitte-thorkild.dk og finde meget mere om, den ivrige lokalskribent og pensionist fra Try.

Tekst Cille Strøm

Thorkild Søndergaard

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pensionist med fortælle- og skrivekløe' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER