Budfristen for havvindmøller er den 1. september

Budfristen for havvindmøller er den 1. september

3. maj 2016 - kl. 8:38 - af

Tilstedeværelsen af sortænder har ført til en sløjfning af, at der kan arbejdes videre med Sejerø Bugt som et muligt område for placering af kommende store havvindmølleparker der.

Energistyrelsen forklarer, at arbejdet med miljøundersøgelserne for en eventuel havvindmøllepark i Sejerø Bugt er afsluttet med det resultat, at Sejerøplaceringen må trækkes ud af udbuddet af hensyn til beskyttelsen af sortanden. De involverede eksperter fra bl.a. Aarhus Universitet har vurderet, at det ikke kan udelukkes, at der vil være en påvirkning af havvindmølleparken ind i det nærtliggende fuglebeskyttelsesområde, som har sortænder på udpegningsgrundlaget. Derfor er Sejerø Bugt nu trukket ud af det kystnære udbud.

Specialkonsulent Mette Cramer Buch, Center for Energiressourcer under Energistyrelsen, oplyser til Sæby Avis, at alle de resterende 5 placeringer – herunder ud for Sæby – stadig er i spil. Dette betyder, at der kan bydes ind på alle de resterende 5 områder. Der kan dog makismalt udbygges 200 MW på hver placering, bortset fra Bornholm, hvor der kan bygges op til 50MW.

”Vi forventer dog ikke nødvendigvis, at der vil blive bygget i alle områderne. Budfristen er den 1. september. Herefter vil vi vide, hvor der bliver bygget og med hvor meget,” forklarer Mette Cramer Buch.

Den sammenfattede redegørelse efter offentlighedsfasen var på møde i Plan- og Miljøudvalget i begyndelsen af februar. Heraf fremgik det bl.a., at et af de – på dette tidspunkt – 6 områder er placeret i farvandet ud for Sæby i en afstand på 4-10 km fra kysten. Området er på ca. 60 km2, hvoraf de 44 km2 tillades anvendt til 200 MW havvindmøller. Vindmølleområdet strækker sig fra nord ud for Haldbjerg/Vangen og mod syd ud for Lyngså og har en længde på ca. 13,5 km. Området kan rumme møllestørrelser fra 3 MW (ca. 66 stk.) til 10 MW (ca. 20 stk.) med en totalhøjde på mellem ca. 137 m og ca. 220 m.

Center for Teknik og Miljø har ligeledes gennemlæst den sammenfattende redegørelse og finder ikke anledning til at indsende bemærkninger, og fra borgmesterkontoret i Frederikshavn Kommune har Sæby Avis modtaget et svar om, at kommunen ikke har indsendt bemærkninger til den sammenfattende redegørelse, da man ikke fandt anledning til bemærkninger ud over, hvad der var indsendt i offentlighedsfasen.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Budfristen for havvindmøller er den 1. september' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER