Erhvervsstyrelsen imod boligplaner ved Solsbæk Strand

Erhvervsstyrelsen imod boligplaner ved Solsbæk Strand

2. maj 2016 - kl. 11:03 - af

Under overskriften ”Forslag til udtagning af arealer til boligformål af kommuneplanen” skal Plan- og Miljøudvalget på næste møde den 3. maj drøfte, hvordan man stiller sig til Erhvervsstyrelsens holdning til planer om opførelse af boliger ved Solsbæk Strand umiddelbart syd for Sæby.

I forbindelse med offentliggørelse af forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for boliger ved Solsbæk Strand og kommuneplantillæg har Erhvervsstyrelsen nedlagt veto, idet det efter Erhvervsstyrelsens opfattelse strider mod de statslige interesser at udvide kommuneplanens rummelighed for arealer til boligformål.

Det er en statslig interesse at påse, at kommunerne økonomiserer med inddragelse af landzonearealer til byzone. Det pågældende lokalplanområde er i beliggende i landzone og udlagt til perspektivområde i kommuneplanen. Erhvervsstyrelsen har derfor anmodet om, at Frederikshavn Kommune redegør for behovet for at forøge kommuneplanens rummelighed til helårsbeboelse og vurdere muligheden for at reducere allerede kommuneplanlagte byvækstarealer som forudsætning for, at styrelsen vil frafalde sin indsigelse.

Frederikshavn Kommune har i to omgange overfor Erhvervsstyrelsen redegjort for behovet for at udlægge det pågældende område til et nyt boligområde, men styrelsen har ikke stillet sig tilfreds med disse redegørelser. Man har krævet, at kommunen udtager et allerede udlagt boligområde af kommuneplanen.

Center for Teknik og Miljø har herefter vurderet, at det mest oplagte område at udtage, er den del af rammeområdet, som er beliggende i landzone. Dette område har en størrelse på 18,5 ha, hvilket stort set svarer til et rammeområde på 17,1 ha, som ønskes udlagt i forbindelse med det aktuelle lokalplanforslag.

Det foreslås derfor, at det indskrives i lokalplanforslaget og kommuneplantillægget, at den del rammeområdet, der er beliggende i landzone, udtages af kommuneplanen. Erhvervsstyrelsen har krævet, at udtagningen af arealerne indskrives i lokalplanforslaget som forudsætning for iværksættelse af de aktiviteter, lokalplanforslaget muliggør. Udtagningen fordrer tillige, at der gennemføres en planprocedure efter Planloven.

Kommunaldirektøren indstiller, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler over for Økonomiudvalget, at den del i rammeområdet, der er beliggende i landzone, udtages af kommuneplanen.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervsstyrelsen imod boligplaner ved Solsbæk Strand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER