Sæby Apotek: Fordobling i brugen af allergimedicin

Sæby Apotek: Fordobling i brugen af allergimedicin

1. maj 2016 - kl. 8:05 - af

Danskerne bruger i dag dobbelt så meget medicin mod høfeber og andre former for allergi som for 20 år siden. I 2015 blev der brugt over 100 millioner døgndoser af lægemidler mod allergi. Det svarer til 18 døgndoser i gennemsnit pr. dansker, ung som gammel. Og det svarer til den mængde allergimedicin, som ca. 285.000 personer ville bruge, hvis de tog en døgndosis hver dag.

Over halvdelen af den allergimedicin, der bruges i Danmark, tages som tabletter. Salget af allergitabletter er næsten firdoblet siden 1996.

En halv million danskere tager allergitabletter
Godt halvdelen af allergitabletterne udleveres efter recept. Omkring 275.000 danskere fik i 2015 recept på allergitabletter. Men da knap halvdelen af allergitabletterne sælges i håndkøb, er der væsentligt flere personer, der tager allergitabletter end de 275.000 personer, der fik det på recept i 2015. Det betyder, at knap en halv million danskere i 2015 tog allergitabletter, hvis mængden per person var den samme for håndkøbsmedicinen som for receptmedicinen, og at de personer, som brugte receptmedicin, ikke også brugte håndkøbsmedicin.

Der var også omkring 275.000 personer, der i 2015 fik recept på næsemidler mod allergi. Endelig fik godt 125.000 personer i 2015 recept på øjenmidler mod allergi.

Hertil kommer, at godt 10.000 personer blev vaccineret eller desensibiliseret mod allergi, heraf over 7.000 mod græspollen. De fleste af disse fik injektioner mod deres allergi. Men det skønnes, at omkring 2.000 personer indløste recept på en tabletbaseret vaccine mod græspollenallergi. Fra januar 2016 er det også blevet muligt at få en tabletvaccine mod husstøvmideallergi.

Stigningen kan bl.a. skyldes øget bevidsthed om gode behandlingsmuligheder, og at flere er kommet i behandling og følger den behandling, lægen eller apoteket har hjulpet dem med, siger farmaceut Helle Jacobsgaard, Apotekerforeningen.

Meget tyder på, at 9 ud af 10 allergikere kan blive symptomfri, hvis man passer sin behandling, siger professor Carsten Bindslev-Jensen, Odense Universitetshospital i et interview i Politiken. Man skal sørge for at tage medicinen regelmæssigt og efter anvisningerne, så vil allergien ikke længere styre din. Der kan komme lidt kløe i øjnene og snot fra næsen, men vil ikke styre hverdagen.

På apoteket kan du få faglig vejledning i brug af allergimedicin, og vi kan hjælpe dig til at vælge den behandling, som er bedst for dig.

God weekend

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek: Fordobling i brugen af allergimedicin' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER