Kirsebærfagligt møde i Voerså<br>…

Kirsebærfagligt møde i Voerså

30. april 2016 - kl. 0:05 - af

Voerså Kirsebærlaug afholder møde onsdag 18. maj. Møde kan man godt kalde det, men denne gang blive det nærmest en byvandring. Forhistorien er, at der i Voerså by for få år siden blev plantet 200 kirsebærtræer af arten SUR, der ikke må forveksles med ordet sur. Træerne står i private haver samt nogle få på foreningsarealer, og det er en del af disse træer, der skal besøges og kigges til.

I de sidste par år har interesserede været i gang med at finde nogle af de tilbageværende gamle træer i byen, af den rigtige SUR art. Det lykkedes, og der har været fuld gang i podningen. Disse podninger er plantet på en mark, og dem skal der også kigges til. Håbet er så, at der om nogle år vil være lige så mange kirsebærtræer i Voerså by og omegn, som der var i fordums tider, hvor kirsebæravlen var et godt tilskud til husholdning og økonomi – det gjaldt både fiskere, landmænd og arbejdere, der plukkede bær til levering, hos de dengang 3 købmænd i byen, som sendte kirsebærrene videre til forarbejdning til vin, syktetøj, saft samt andre kirsebærprodukter.

Kirsebærsne i blæsevejr
I den gamle bydel i Voerså, der til dagligt blandt lokale kaldes Østerbyen, var der så mange kirsebærtræer, at det så ud, som om det sneede, når kirsebærtræerne var i blomst, og der var blæsevejr. Men det er kun de færrste, der kan huske dette fænomen. Man skal være i en alder af omkring 60 + for at kunne huske dette.

Kirsebærrets dag
Voerså Kirsebærlaugs næste punkt på programmet bliver fejringen af Kirsebærrets Dag, som finder sted på, den gamle krogrund i Voerså lørdag 27. august. Meningen er, at Kirsebærrets Dag måske om nogle år kan afløses af en årlig tilbagevendende Kirsebærfestival i Voerså Kirsebærby.

Mødet starter 19.00 og slutter 21.00. Mødested er Østkystvejen 367 i Voerså.

Tekst Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirsebærfagligt møde i Voerså
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER