Hørby-elever donerede 22.550 kr til Kræftens Bekæmpelse

Hørby-elever donerede 22.550 kr til Kræftens Bekæmpelse

29. april 2016 - kl. 15:10 - af

Torsdag aften afholdt fem elever fra Hørby Efterskole et stort velgørenhedsarrangement som afslutning på en kampagne, hvor skolens elever har samlet penge ind. Sammen kunne de overrække 22.550 kr. til OmSorg, der er en afdeling under Kræftens Bekæmpelse, der hjælper børn og unge, der enten er ramt af kræft, eller som er pårørende.

Stemningen var høj, da eleverne fra Hørby Efterskole kunne overrække 22.550 kr. til Line Thoft Carlsen fra OmSorg, der er en afdeling under Kræftens Bekæmpelse. At beløbet var blevet så højt, havde ingen regnet med – heller ikke eleverne selv:

– Det er simpelthen bare så flot, at eleverne har samlet så mange penge ind, siger Marlene Hedegaard, der arbejder på Hørby Efterskole. – De fem elever, som har stået i spidsen for indsamlingen har selv tilrettelagt og gennemført det hele og vi er alle rigtig stolte af dem. Ikke kun fordi de har indsamlet så mange penge, som vil gøre en positiv forskel for børn i en meget vanskelig situation, men også fordi de har været så engagerede og virkelig ønsket at gøre en forskel for andre. De har virkelig arbejdet hårdt og samarbejdet om at få projektet til at lykkes, fortæller Marlene.

Det blev en helt forrygende aften, som eleverne selv var værter for. De havde inviteret deres forældre, lokalsamfundet og andre interesserede, og mange havde valgt at møde op og bakke op. Line Thoft Carlsen, der er ansat af OmSorg under Kræftens Bekæmpelse, holdt et gribende foredrag om OmSorgs arbejde og bl.a. om den situation, som børn står i, hvis en af deres forældre dør af kræft. Efterskolens band spillede to numre, som understregede den intense stemning af alvor, håb og fællesskab.

Elevernes kampagne var inddelt i flere dele: en løbende indsamling af flasker og flaskepant, hvor alle elever kunne donere deres tomme flasker, som Brugsen i Hørby tog imod. Dernæst havde eleverne arrangeret et sponsorløb, hvor alle skolens 130 elever selv havde fundet sponsorer, som betalte et beløb pr. km, den enkelte elev løb. Denne del af kampagnen gav alene omkring 12.000 kr. Eleverne havde også produceret en kampagnevideo, som kan ses på efterskolens Facebookside samt oprettet en konto, som privatpersoner kunne donere penge til.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby-elever donerede 22.550 kr til Kræftens Bekæmpelse' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger