Bekæmpelse af kæmpebjørneklo…

Bekæmpelse af kæmpebjørneklo…

27. april 2016 - kl. 0:03 - af

Så er det forår, og alting spirer frem, også det vi helst vil undvære. Bjørnekloplanterne er begyndt at skyde, og de bliver hurtigt så store, at de kan blive svære at bekæmpe. Ifølge kommunens indsatsplan på området skal planterne være bekæmpet første gang inden den 10. maj og anden gang inden 5. juni, men det er klogt at starte i april.

Der er flere metoder, man kan anvende. Hvis det drejer sig om et overkommeligt antal planter, er det effektivt at rodstikke dem. Man kan også lade arealet indhegne og afgræsse af får eller kvæg, Her er det vigtigt at sørge for, at der er dyr nok til at holde planterne nede, og at dyrene bliver sat ud tidligt på sæsonen, mens planterne er små. Slåning med le, kratrydder eller slagleklipper har en vis effekt, men kun hvis man gentager slåningen tit, da planterne vil skyde igen meget hurtigt. Skærmkapning kan være effektivt, hvis det sker på det rigtige tidspunkt, men det er vigtigt at være opmærksom på, om planterne sætter nye blomster. Bekæmpelse med pesticider/glyphosat er effektiv, og også her er det vigtigt at starte tidligt på sæsonen. Al bekæmpelse skal gentages, da der som regel vil spire nye planter frem.

Uanset hvilken bekæmpelsesmetode, man vælger, er det meget vigtigt at være opmærksom på, at planterne ikke når at sætte frø. I så fald er det nødvendigt at fjerne frøstanden for at undgå flere planter næste år og mange år frem. Husk at beskytte huden, når du skal i kontakt med bjørneklo.

Alle grundejere i kommunen har pligt til at bekæmpe bjørneklo på egen grund, både kommunen, landmanden, virksomheden og husejeren. Kommunen har en indsatsplan for bekæmpelse af bjørneklo. Den kan findes på kommunens hjemmeside. Her kan du også læse mere om bjørneklobekæmpelse og tidsfrister, samt anmelde ubekæmpede bjørneklo.

http://frederikshavn.dk/Sider/Bj%c3%b8rneklo.aspx?topemne=9746ec49-3fc4-49f6-b97e-6af0721e2212&emne=73853f9f-87e0-42cb-8076-6475a87ac374

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bekæmpelse af kæmpebjørneklo...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER