Det er gået i fisk for Jensens Bøfhus

Det er gået i fisk for Jensens Bøfhus

20. april 2016 - kl. 8:30 - af

Med en gæld på 228 millioner kroner og regnskaber med blodrøde tal på bundlinjen er stifteren af Jensens Bøfhus, Palle Skov Jensen, klar til at sælge ud af sit livsværk.

Selskabet bag bøfkæden, Jensen’s Food Group, har en gæld til storbanken SEB på 228 millioner kroner, og i 2014 havde selskabet et underskud på 30 millioner kroner, mens selskabet året før tabte 11 millioner kroner. Og til Børsen fortæller Palle Skov Jensen, at regnskabet fra 2015 også kommer til at munde ud i et underskud.

Trods krisen håber Palle Skov Jensen på at kunne fordoble antallet af restauranter, som i øjeblikket tæller 46 af slagsen. Han forsøger derfor at sælge ud af selskabet for at finansiere en ønsket ekspansion.

»Hvis ikke det lykkes at få vendt skuden, og et underskud i størrelsesordenen som i 2014 fortsætter, så vil egenkapitalen alt andet lige være spist op i løbet af tre år,« fortæller Professor i eksternt regnskab ved Aarhus Universitet, Frank Thinggaard til BT.dk.

Shitstorm bliver brugt som undskyldning
Til Børsen forklarer Palle Skov Jensen, at en del af forklaringen på den økonomiske modvind, skal findes i den omdiskuterede retssag fra 2014, hvor bøf-kæden havnede i en navnestrid med Jensens Fiskerestaurant.

Palle Skov Jensen vandt sagen i Højesteret, men Jensens Bøfhus endte i en regulær shitstorm på de sociale medier. En protestside på Facebook, som opfordrede til boykot af bøf-kæden, fik mere end 100.000 likes.

”Vi skulle have kommunikeret bedre, og så må jeg erkende, at jeg på det tidspunkt ikke var i trit med mine gæster. Og som den store spiller skulle vi have vist mere ydmyghed og brugt flere kræfter på at søge et forlig”, siger Palle Skov Jensen til Børsen.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det er gået i fisk for Jensens Bøfhus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER