Paramediciner Thomas Sølvkær i Manegen

Thomas Sølvkjær, Falck-redder, som har uddannet sig til Paramediciner. Foto: Martin Damgård

Paramediciner Thomas Sølvkær i Manegen

18. april 2016 - kl. 13:21 - af

Der er lagt op til en spændende foredragsaften i Manegen Sæby Kulturhus, når Aktive Kvinder i Sæby torsdag den 28. april kl. 19 får besøg af paramediciner Thomas Sølvkær fra Falck i Brønderslev.

Thomas Sølvkær vil fortælle om sit daglige arbejde som medlem af den faste stab, de bemandede paramedicinske biler i Hjørring og Frederikshavn. Han kom i 2003 fra det gamle Viborg Amt til det daværende Nordjyllands Amt som akutredder i forbindelse med opstarten af akutbilerne. Han blev i 2006 uddannet som paramediciner og har siden 2008 været tilknyttet paramedicineruddannelsen som underviser, instruktør og mentor.

Thomas Sølvkær vil i sit foredrag fortælle om, at Nordjylland er meget langt fremme hvad angår akutbil, lægeambulancer og sengeambulancer. Det sidste skud på stammen er en specialambulance på størrelse med en turistbus og udstyret som en traumestue på et hospital, hvori der også kan opereres.

Det tager 9 år at blive paramediciner. Forud er gået bl.a. mindst syv og et halvt års ambulancetjeneste. Paramediciner er ikke læger, men de kan være med til at starte behandling, inden en ambulance når frem til sygehuset med en patient. I akuttilfælde er tid nemlig en meget vigtig faktor.

Aktive Kvinder opfordrer medlemmerne til at tage mand eller ven med. I øvrigt er alle velkommen. Der skal ske tilmelding senest mandag den 25. april.

 

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Paramediciner Thomas Sølvkær i Manegen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER