Nordisk Visetræf i Lyngså kirke<br>…

Nordisk Visetræf i Lyngså kirke

18. april 2016 - kl. 10:30 - af

Igennem flere år er der afholdt nordisk visetræf på Vesterskov ved Stagsted, på den Jyske Ås i Bededagsferien. Her samler Visens venner i Aalborg visevenner fra både Norge, Sverige og Danmark  dygtige visesangere til et stor visetræf  på den Åsen. I år deltager 48 glade visevenner i træffet, og som sædvanligt kommer flere af dem og synger i Lyngså kirke St. Bededag.

En af medarrangørerne og deltager i træffet, Lise Ketilsø Hansen, Voerså, skriver.

Visetræffet er tradition
Traditionen med visetræffet startede for 29 år siden. Dengang blev træffet afholdt i Hou, hvor køjesengene var meget høje. Da vi med tiden blev ældre, flyttede vi til Vesterskov, hvor vi bedre kunne komme op i overkøjerne. Da vi flyttede træffet til Vesterskov, begyndte vi også traditionen med at synge vore viser i Lyngså kirke.

Desværre har visen ikke de bedste vilkår i Danmark. Vores publikum er 50 – 60 +, og det er synd, der ikke er flere af de unge, der møder op til visekoncerterne rundt omkring. Meget af det der synges i dag er viser.

Jeg kan nævne flere visesangere, digtere og komponister, der er utrolig populære. Eksempelvis kan jeg nævne Anne Linnet, Thomas Kjellerup, Erik Grip og Sys Bjerre.

Sys Bjerres far, Nicolaj Engstrøm, har ofte deltaget i visetræffene på Jyske Ås.

Vi, der er med på træffet, er utrolig glade for at synge i Lyngså, hvor vi altid bliver godt modtaget af sognepræst Helge Morre Pedersen, og af de gæster der kommer i kirken for at opleve en afslappet hyggelig eftermiddag med gode fortællende viser og sange.

En af vore norske visevenner, som vi kalder PT, og som også var med sidste år, er så begejstret for Danmark, at han kalder sig ”danofil”. Begejstringen rækker også til sognepræst Helge Morre Pedersen – endda så meget at han har lavet en vise om præsten i Lyngså, skriver Lise Ketilsø Hansen.

Visekoncerten finder sted St. Bededag, der i år falder fredag 22. april. I Lyngså kirke lægges ud 14.00, og der er fri entré.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordisk Visetræf i Lyngså kirke
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER