Generalforsamling og foredrag om Folk og fæstninger

Generalforsamling og foredrag om Folk og fæstninger

16. april 2016 - kl. 9:26 - af

Foredrag om de fæstninger, der gennem de sidste 400 år har været omkring Sæby, og hvordan de har indgået i et nationalt/internationalt forsvarsnet, og om hvordan de har påvirket lokalsamfundet.

Arrangementet finder sted på Kystmuseet Sæby, onsdag d. 20. april kl. 20.

Museumsinspektør Henrik Gjøde Nielsen, Kystmuseet, holder foredrag på museet i Sæby. Et foredrag der indledningsvist drejer sig om fæstninger i Europa i almindelighed, og derpå om fæstninger lang Vendsyssels østkyst og Sæby i særdeleshed, fra de tyske besættelsestroppers anlæg 1627-1629 til de næste tyske besættelsestroppers anlæg 1940-1945. Ind imellem disse perioder sættes særligt fokus på Englandskrigen 1807-1814, herunder den jyske optiske kystsignal- og telegraflinje. Og så skal man naturligvis høre lidt om folkene i og omkring fæstningerne, hvis mandskab gennem tiden har bibragt deres civile naboer mange genvordigheder, men som også f.eks. har bidraget positivt til befolkningsudviklingen i de befæstede byer og områder.

Foredraget starter kl. 20.00 og ligger i forlængelse af Sæby Museums Forenings generalforsamling, der starter kl. 19.00. Foredraget er åbent for alle, men gratis for medlemmer af museets forening og generalforsamlingens deltagere.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Generalforsamling og foredrag om Folk og fæstninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER