De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby

De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby

14. april 2016 - kl. 14:55 - af

For anden gang afholdes det lokale mesterskab i Skole OL i Sæby. Mesterskabet finder sted d. 19. og 20. maj og foregår på Sæby Atletikstadion. Stævnedagene vil i alt besøges af 800 skoleelever og der vil være referencer til det rigtige OL, der finder sted i Rio de Janeiro i august 2016.

Skole OL er landets største atletikstævne for børn og afholdes af Dansk Atletik Forbund i samarbejde med Danmarks idrætsforbund (DIF) og TV 2. Skole OL er for alle landets 4. – 7. klasser og afsluttes med et olympisk finalestævne i København i juni med mere end 8.000 elever fra hele landet.

Med hjælp fra TrygFonden og Nordea-fonden kan Skole OL afvikle stævnerne og finansiere en stor del af deltagernes rejseudgifter for de, der kvalificerer sig til finalestævnet. På hjemmesiden kan man hente træningskoncepter med lektionsplaner, som kan tilpasses skolens rammer og faciliteter.

Gunnar Møller Nielsen fra SIK 80 Sæby udtaler; ”Vi ser frem til igen at afholde et Skole OL-stævne, og vi håber, at stævnet kan være med til at skabe en endnu større sammenhæng mellem skolerne og foreningslivet, derfor tilbyder vi også, at elever gratis kan deltage i atletiktræningen frem til stævnet. I SIK 80 Sæby vil vi gerne være med til at inspirere og motivere skoleelever til at dyrke idræt og vi ser Skole OL, som en god måde til at få idræt og bevægelse ind i folkeskolen. ”

Tilmeld klassen til Skole OL nu
Tilmeldingen foregår på www.skoleol.tv2.dk. Lærere fra skoler i Sæby og omegn skal oprette en profil for deres klasser og tilmelde sig Skole OL-stævnet i Sæby. Pladserne fordeles efter ‘først til mølle’, så Skole OL-arrangørerne anbefaler, at man tilmelder sig hurtigst muligt.

Klasser, der ønsker at afvikle disciplinerne i deres idrætstimer, skal indtaste resultater senest 19. maj 2016.

I samarbejde med Dansk Atletik Forbunds atletikklubber afholdes i 2016 i alt 30 Skole OL-lokalstævner. Her har alle landets 4.-7. klasser mulighed for at deltage med henblik på at kvalificere sig til det store finalestævne på Østerbro stadion i København.

Det er gratis at være med
Deltagelse i Skole OL-stævnet på Sæby Atletikstadion er gratis, og der kæmpes om deltagelse ved det store finalestævne i København 7.-10. juni 2016 (1 klassetrin per dag), hvor 2/3 af transporten til København betales af Skole OL.

Sammenhold i fokus
De olympiske lege, som forkortes OL, er verdens største sportsbegivenhed. OL handler om, at folk fra hele verden mødes og konkurrerer i en masse idrætsgrene og samtidig fejrer venskab, fællesskab og fred mellem mennesker. OL handler meget om at tænke over, hvordan man er overfor hinanden. Det handler ikke kun om at vinde med også om at være med og mødes i sporten. Det kaldes den olympiske ånd.

Tilsvarende handler Skole OL også om sammenhold, og klasserne dyster netop som en samlet gruppe. Til Skole OL har alle elever mulighed for at prøve kræfter med Skole OL-disciplinerne løb, spring og kast. Skole OL har siden 2009 samlet tusinder af danske skoleelever til et kæmpe finalestævne i København med fest, farver og spændende konkurrencer.

Læs mere om Skole OL på hjemmesiden www.skoleol.tv2.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De olympiske lege kommer til skolerne i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger