Arbejdstilsynet i aktion på nordjyske byggepladser

Arbejdstilsynet i aktion på nordjyske byggepladser

11. april 2016 - kl. 14:25 - af

Byggepladsen_600x250Arbejdstilsynet har fokus på både nybyggeri og renovering, når tilsynet i løbet af ugen gennemfører en aktion på midt- og nordjyske byggepladser. På aktionen vil der blandt andet blive set på farligt arbejde med eksempelvis asbest samt ulykker i byggeriet, når en række byggepladser får besøg af tilsynet i denne uge.

Arbejdstilsynet gennemfører i denne uge en landsdækkende aktion for bedre sikkerhed i byggebranchen. Som led i aktionen vil Arbejdstilsynets Tilsynscenter Nord, der dækker Region Midt og Region Nord aflægge en række lokale byggepladser et besøg, for at se, om sikkerheden er i orden.

I forbindelse med aktionen, vil der både blive besøgt nybyggeri samt renovering og ombygning af eksisterende bygninger. Byggeriet er desværre kendetegnet ved, at der hvert år sker mange alvorlige ulykker. Derfor vil der på aktionen være fokus på de risici, der medfører flest alvorlige ulykker. Der vil særligt blive set på, hvordan der er forebygget mod nedstyrtningsfare og fare for at komme til skade ved fald og snublen. På renoveringer og ombygninger af ældre byggeri vil der også blive ført tilsyn med om asbest, PCB og lignende farlige stoffer håndteres forsvarligt.

Desuden vil Arbejdstilsynet kontrollere, at planlægning og koordinering i forhold til sikkerheden på byggepladserne er i orden.

Forud for aktionen udtaler tilsynschef fra Tilsynscenter Nord, Rikke Dencher Aagaard:

”Vi ser desværre stadig alt for mange ulykker på byggepladser. Derfor har vi også løbende fokus på, at medvirke til, at bringe antallet af ulykker ned. Vi vil bruge denne uges aktion til at gå efter de steder på byggepladsen, hvor risikoen er størst. Vi skrider selvfølgelig ind med påbud, der hvor det er nødvendigt. Men den bedste måde at forebygge ulykker på er jo, at de enkelte virksomheder sørger for, at der er styr på sikkerheden. Så slipper vi for at give påbud, og vigtigere endnu: Risikoen for ulykker mindskes på de midt- og nordjyske byggepladser.”

Læs mere forebyggelse ulykker på Arbejdstilsynets hjemmeside:

http://arbejdstilsynet.dk/da/temaer/tema-undgaa-ulykker

Fakta om den kommende aktion:
I løbet af ugen gennemføres en landsdækkende tilsynsaktion på større byggepladser. Ved aktionen, vil der være særligt fokus på ulykkesfarer og andre farlige arbejdsmiljøproblemer. For eksempel asbeststøv. Der vil navnlig blive kigget efter de risici, der er årsag til flest alvorlige ulykker med langt sygefravær på mere end 3 uger. Det drejer sig om:

  • Nedstyrtningsfare fra tage, bygninger, stilladser mv– I perioden 2010 – 2014 har bygge- og anlægsvirksomhederne anmeldt næsten 1200 alvorlige arbejdsulykker ved lodret fald/nedstyrtning.
  • Fare for fald- og snublen i samme niveau for eksempel på grund af rod, huller, glat underlag mv. – I perioden 2010 – 2014 har bygge- og anlægsvirksomhederne anmeldt omkring 1000 alvorlige arbejdsulykker ved fald og snublen i samme niveau.
  • Fare for akut tilskadekomst ved løft og bæring af tunge byggematerialer, maskiner mv.: – I perioden 2010 – 2014 har bygge- og anlægsvirksomhederne anmeldt over 400 personer alvorlige arbejdsulykker i forbindelse med løft og bæring.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdstilsynet i aktion på nordjyske byggepladser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER