Sæby Apotek informerer om medicinaffald

Sæby Apotek informerer om medicinaffald

10. april 2016 - kl. 0:03 - af

apo1 600x250Apoteket er det rigtige sted at aflevere sit medicinaffald, vi tager hånd om det, og sørger for at det bliver destrueret på betryggende vis, og at ingen uvedkommende kommer i kontakt med medicinen. Ligeledes tager apoteket sig af brugte kanyler fra private. Det er store mængder, som apotekerne i Danmark håndterer på denne måde, og således også her på apoteket. Affaldet bliver sorteret og sendt til destruktion ved Kommunekemi, som har udstyret til at afbrænde medicinen, så miljøpåvirkningen bliver mindst mulig. Vores opfordring er derfor – ingen medicinrester i dagrenovationen eller i kloakken, aflever tabletter, miksturer, inhalatorer, injektionsvæsker, plastre, cremer og salver, købt på apoteket, osv. på apoteket. Ligeledes brugte kanyler og lignende skarpe genstande i særlige beholdere til kanyler. Vi modtager ikke tom emballage, brugte batterier, husholdningskemikalier, brugte sprøjter uden kanyler, tomme insulinpenne, diverse proteser (tænder, bryst), brugte høreapparater og tilbehør hertil, kosmetiske artikler o.lign. disse ting skal afleveres til det kommunale affaldssystem i dagrenovationen og på containerpladserne.

Når du skal have ryddet op i medicinskabet, så gør dig selv og os en tjeneste – fjern al ekstra pap og papir, og lad det gå til papir/pap genbrug, tomme glas og flasker skal samme vej. Kom medicinresterne i en klar plastpose, så er det let for apoteket at overskue indholdet, og sikre sig at der ikke er ting deri som kan udgøre en fare. Er der kviksølvholdige ting, f.eks. et gammelt lægetermometer, skal det afleveres for sig selv. Kanyler og lancetter skal i en særlig beholder til disse. Denne købes på apoteket, og her der det af afgørende betydning, at låget er sat rigtigt på, inden man begynder at fylde bøtten. Låget er forsynet med en mindre åbning, hvor man kan komme kanylerne ned i, men låget skal sidde fast på bøtten, kan man let tage det store låg af, har det ikke været klikket rigtigt på. Når bøtten afleveres på apoteket, skal det lille låg lukkes, det gør man ved at vende låget, og sætte det på, mærke efter om det kan løsnes, kan det det er det ikke sat rigtigt på. Dette for at undgå at nogen kommer til skade ved at stikke sig på en brugt kanyle, der kan være inficeret. Disse bøtter er kun til skarpe genstande, ikke til alt muligt andet, f.eks. løse tabletter. Disse kan samles i f.eks. et tomt konservesglas, eller i en pose.

Har du spørgsmål til håndtering af kasseret medicin, så spørg på apoteket.

Vi ønsker alle en god søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer om medicinaffald' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER