Festlig spillemandsmesse i Sæby Kirke

Festlig spillemandsmesse i Sæby Kirke

10. april 2016 - kl. 11:41 - af

Lørdag eftermiddag dannede Sæby Kirke ramme om en spillemandsmesse. Det var en festlig og velbesøgt gudstjeneste, hvor også folkedansere i flotte dragter deltog. Musikken bandt gudstjenesten sammen og sluttede med polkadans ud af kirken.

Efter gudstjenesten gav folkedansene fra Sæby opvisning på kirkens parkeringsplads, og bød øvrige gudstjenestedeltagere op til folkedans.

En spillemandsmesse er en gudstjeneste, hvor den traditionelle musik er erstattet af spillemandsmusik, i dette tilfælde var musik og tekster skrevet og arrangeret af Ivan Damgaard, Michael Sommer og Holger Lissner. Spillemandsmessen indeholder de almindelige led, som kendes fra højmessen.

Til messen havde Pastor Keld Skovgaard og organist Solveig Særkjær Skovgaard samlet et kor bestående af Sæby Voksenkor, Ad hoc koret ved Sæby Kirke og Sæby Kirkes Børnekor. Koret sang for på fællessalmerne og sang desuden, sammen med solist Lene Madsen flerstemmige satser.

Musikledsagelsen stod et spillemandsorkester bestående af Jakob Dalsgaard, Birger Andersen og Villy Olesen på violin, Dorthe Linde Jørgensen på klarinet, Jørgen Farum på harmonika og Arne Dissing på kontrabas. Gudstjenesten blev ledet af Pastor Keld Skovgaard.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Festlig spillemandsmesse i Sæby Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER