Uddeling af kommunale priser<br>…

Uddeling af kommunale priser

9. april 2016 - kl. 10:40 - af

FHK_Logo_cmykNår Sundhedsudvalget mødes næste gang den 12. april, skal udvalget bl.a. tage stilling til uddeling af 2 kommunale priser: Frivillighedsprisen og Sundhedsprisen.

Formålet med Frivillighedsprisen er at fremme det frivillige sociale engagement og synliggøre og skabe opmærksomhed omkring de frivillige i samfundet til inspiration for andre. Desuden at markedsføre og anerkende det sociale engagement, som de frivillige bidrager med, samt at fremme erfaringsdeling blandt de frivillige.

Kriterierne for tildeling af Frivillighedsprisen vil være en frivillig forening/organisation eller en enkeltperson, der har øget engagement og virkelyst for individer og/eller organisationer og har styrket livskvalitet og trivsel for en gruppe af mennesker. Endvidere indgår i kriterierne, at pågældende har skabt opmærksomhed omkring en ellers overset problematik og positivt har fremhævet eller synliggjort foreningens og organisationens arbejdsgrundlag foruden fremhævet kvaliteten/værdierne ved frivilligt socialt arbejde. Dertil kommer, at pågældende har fremmet samarbejde og skabt relationer i den frivillige verden og har iværksat nyskabende aktiviteter med frivillige inden for social- og sundhedsområdet.

Frivillighedsprisen er på 10.000 kr. og uddeles én gang om året.

Sundhedsudvalget udpeger modtageren af Frivillighedsprisen på sit første møde efter ansøgningsfristens udløb efter indstilling fra borgere, foreninger, organisationer eller institutioner. Sundhedsudvalget kan eventuelt selv udpege en prismodtager, der ikke er indstillet af borgere eller andre. Frederikshavn Kommune havde ved ansøgningsfristens udløb den 20. marts 2016 modtaget 11 indstillinger.

Social- og Sundhedsdirektøren indstiller, at Sundhedsudvalget udpeger 3 nominerede blandt de indkomne indstillinger og desuden udpeger modtageren af Frivillighedsprisen blandt de 3 nominerede.

Formålet med Sundhedsprisen er at understøtte Frederikshavn Kommunes sundhedspolitik og visionen om at blive Nordjyllands sundeste kommune. Sundhedsprisen gives som påskønnelse af en person, en forening, organisation eller institution, der har gjort en særlig indsats for at fremme sundheden i Frederikshavn Kommune.

Det kan f.eks. være at have taget initiativ til sundhedsfremmende eller forebyggende tiltag, at have bidraget med en sundhedsfremmende eller forebyggende idé til gavn for Frederikshavn Kommunes øvrige borgere eller at have fungeret som rollemodel for kommunens borgere på det forebyggende og sundhedsfremmende område. Sundhedsprisen er på 10.000 kr. og uddeles én gang om året.

Sundhedsudvalget udpeger modtageren af Sundhedsprisen på sit første møde efter ansøgningsfristens udløb efter indstilling fra borgere, foreninger, organisationer eller institutioner. Sundhedsudvalget kan også udpege en prismodtager, der ikke er indstillet af borgere eller andre. Ved ansøgningsfristens udløb er der modtaget 5 indstillinger.

Begge priser overrækkes af Sundhedsudvalgets formand Anders Broholm (V) ved den kommunale prisfest den 19. maj 2016 i Det Musiske Hus.

Forud for mødet i Sundhedsudvalget indstiller Social- og Sundhedsdirektøren indstiller, at udvalget udpeger nominerede samt finder frem til den endelige prismodtager af Sundhedsprisen.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Uddeling af kommunale priser
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER