Projekt Sæby Sydstrand<br>…

Projekt Sæby Sydstrand

9. april 2016 - kl. 0:03 - af

”Projekt Sæby Sydstrand” hedder et punkt, som er sat på den åbne del af dagsordenen for næste møde i Teknisk Udvalg den 11. april.

Af beskrivelsen i sagsfremstillingen fremgår det: ”Syd for Sæby smelter Professorens Plantage og Kattegat sammen i en unik og spændende natur. Det, der gør området unikt er, at du både kan opleve skov, hede og den fiskerige Kattegatkyst ved Solsbækken. Området er godt besøgt af lokale, lystfiskere og turister, men lider af mangel på sammenhængende stiforbindelser, faciliteter og information om områdets muligheder for friluftsliv.”

Center for Park og Vej ansøgte i samarbejde med de lokale grundejerforeninger og DCH Sæby om midler fra Grøn Ordning. Midlerne skal bruges til anlæggelse af en sti i området og opbygning af friluftsfaciliteter. Ansøgningen blev behandlet i december 2015 på Plan- og Miljøudvalgets møde, og der blev bevilget 212.622 kroner – svarende til 50 procent af udgifterne – til projektet. De resterende udgifter finansieres via driftsmidler fra skovdrift og publikumsfaciliteter.

Formålet med Projekt Sæby Sydstrand er at forbedre offentlighedens adgang til naturen og styrke kystfiskeriet ved kattegatkysten. Desuden at danne rammerne for rekreative muligheder, som kan skabe en større viden og forståelse for natur, miljø og klima samt realisere kommunens vækstspor for oplevelse og turisme.

Beskrivelsen fortæller endvidere, at Sæby Sydstrand består af et ca. 5 km2 kystnært området med skov, strand og sommerhuse, der strækker sig fra Flakvej i nord til Lyngså Strand i syd. Området er beliggende 3 km syd for Sæby og 4 km nordvest for Lyngså. I området kan man finde et sommerhusområde (Nørklit & Sønderklit) med mere end 500 grundejere, Professorens Plantage (kommuneskov), et Natura 2000-område (Solsbæk) samt badestrande ved Kattegat. Sommerhusområderne i Sæby Sydstrand er attraktive og har et stort udlejningspotentiale. Det er især naturen, havet og den nære beliggenhed til Sæby by, der lokker købere og lejere til området.

Der peges på 4 konkrete tiltag:

 • Solsbæk-stien bliver en rekreativ natur- og motionssti i Professorens Plantage. Det skal være et 3 km langt sammenhængende stiforløb i Professorens Plantage
 • Der gives adgang til naturen for sommerhusområderne med et ca. 200 m langt stiforløb, som forbinder sommerhusområderne med stien i Professorens Plantage
 • Opsætning af udemotionsredskaber ved startstedet i Nørklit
 • Udvikling af kystfiskemulighederne langs Kattegat. Etablering af kystfiskeplads og faciliteter. Etablering af fiskerenseplads ved DCH’s klubhus. Adgang til toilet ved DCH’s bygning. Afmærkning af trampesti til havet.

Kommunaldirektøren indstiller, at Projekt Sæby Sydstrand gennemføres som beskrevet, og at restbeløbet finansieres via driftsmidler fra skovdrift og publikumsfaciliteter.

Tekst af Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Projekt Sæby Sydstrand
…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Projekt Sæby Sydstrand
…”

 • Frederikshavn kommune lægger op til at forbedre det i forvejen rekreative område Sæby Syd Strand. Man fremhæver at: ”Det er især naturen, havet og den nære beliggenhed til Sæby by, der lokker købere og lejere til området.”
  Det er et udmærket forslag som desværre har en mørk bagside, idet kommunen siger ja til en række kystnære havvindmøller. Det er underligt man fremhæver Natura 2000 som et sted der skal passes på, hvis et andet kontor i kommunen ønsker at plastre Natura 2000 området til med kæmpe vindmøller. Tidligere energiminister så kun på udgiften til etablering af møllerne. Det skulle være billigt, han tog ikke hensyn til at befolkningen kommer til at lide under en ødelagt natur og uberørt kystlinie. > http://ing.dk/artikel/otte-omrader-udpeget-som-billigste-sted-til-kystmoller-132012
  Dertil kommer faldende huspriser, mindre turisme, færre tilflyttere, formentlig også indskrænkning af kystfiskeri. Den dårligere økonomi i kommunen overstiger langt besparelsen ved at opstille møller tæt på land. Det gælder ikke kun Sæby men alle andre steder der er udpeget til kystnære mølleparker.
  Esbjerg kommunes borgmester Johnny Søttrup er til gængæld fremme i skoene, når han foreslår at udbygge havvindmølleparkerne.
  http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE8571491/vborgmestre-slaas-om-havvindmoeller/
  ”Esbjergs borgmester, Johnny Søtrup (V), har sammen med formanden for Esbjerg Havn netop sendt et brev til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, hvor de anbefaler, at ministeren opgiver de kritiserede planer om kystnære havmølleparker, som er en del af energiaftalen fra 2012.”
  ” Havmøllerne vil blive opført på et område på 70-90 km2, der ligger 20 km fra Blåvands Huk. Møllerne vil ligge mellem 18 og 40 km fra kysten.”

  Vi har kapacitet til at opføre vindmøller langt fra land, jeg har heller ikke hørt om uheld på nogle af de eksisterende møller, så lad os da droppe tanken om kystnære vindmøller.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Projekt Sæby Sydstrand
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER