Hørby: Efterskoleelever støtter OmSorg

Hørby: Efterskoleelever støtter OmSorg

9. april 2016 - kl. 9:30 - af

Elever fra Hørby Efterskole har startet en kampagne, der samler penge ind til fordel for børn og unge, der rammes af kræft.

De fem efterskoleelver, Cecilie Jessen, Camilla Risager Nielsen, Rasmus Stig Jensen, Rose Coates og Rosa Oline Jørgensen, er alle medlemmer af elevrådet på Hørby Efterskole. De har selv fået ideen til kampagnen og sat det hele i værk:

– Vi fik faktisk ideen, da vi var samlet til et elevrådsmøde og bagefter kom til at tale om, at vi godt kunne tænke os at gøre noget godt som årgang. Noget, som vi kunne stå sammen om, og som kunne hjælpe andre, fortæller Camilla.

OmSorg er en afdeling under Kræftens Bekæmpelse, der organiserer hjælp og rådgivning til børn og unge, f.eks. sorggrupper. Men at det blev netop OmSorg, eleverne ønskede at støtte, var ikke givet fra starten. Cecilie forklarer:

– Da vi først havde fået ideen om, at vi gerne ville gøre en forskel, bed tanken sig fast og vi lavede et udvalg på fem elever, der skulle stå for det. Så satte vi os sammen og fik en masse ideer. I starten var det ikke nødvendigvis kræft, vi ville samle ind til – vi ville bare gerne være med til at gøre en forskel, og vi blev hurtigt enige om, at det skulle være for børn og unge. Samtidig skulle det være noget, som vi elever ville gøre i fællesskab og ikke noget, som vi ville have ind i undervisningen eller sådan noget. Vi spurgte dog Mogens, vores forstander, om det var i orden, og vi har også fået lidt hjælp af et par af lærerne til at organisere og lave kampagnen, men vi har lavet så meget som muligt selv. Det skulle være vores eget fælles elevprojekt!

Camilla fortæller om valget af OmSorg:

– Alle – også unge – kan relatere til det der med kræft. Enten har de selv prøvet at være syge, eller også kender de nogle, der har. Jeg har selv gået i en børnegruppe ved Kræftens Bekæmpelse og virkelig været glad for det, så for mig var det ret oplagt, at vi kunne støtte her.

Efter valget var faldet på OmSorg, kom alle de praktiske forberedelser og planlægningen af, hvordan projektet, der skulle køre hele april måned, skulle gennemføres. Her var det vigtigt for eleverne, at der ikke “bare” skulle være en indsamling, men noget, hvor alle elever og deres familier kunne bidrage. Derfor delte de projektet op i flere dele:

– Vi lavede en indsamling af flasker her på skolen. Alle eleverne kan donere deres flasker, og vi har lavet en aftale med Brugsen i Hørby, som tager imod de flasker, som vi samler ind og udbetaler os panten, som så går til indsamlingen, forklarer Cecilie.

Ud over flaskeindsamlingen har eleverne arrangeret et sponsorløb midt i april, hvor alle skolens 130 elever selv skal finde sponsorer, der vil give et beløb pr. omgang, som eleverne løber på morgenruten, der er godt 800 meter lang. Eleverne har også (selv) produceret en video om indsamlingen, som kan ses på efterskolens Facebookside samt oprettet en konto, som man kan donere penge til. Hele projektet afsluttes med en stor afslutningsaften på Hørby Efterskole d. 28. april, hvor de indsamlede penge vil blive doneret til OmSorg. Line Thoft Carlsen, der er ansat af OmSorg under Kræftens Bekæmpelse vil denne aften fortælle om, hvad der sker, når børn og unge rammes af kræft samt om OmSorgs arbejde. Alle er velkomne på efterskolen denne aften.

Hvis man gerne vil støtte elevernes arbejde og indsamling til OmSorg, kan man finde oplysninger på Hørby Efterskoles facebookside, hvor man også kan finde nummeret på den konto, man kan overføre penge til.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby: Efterskoleelever støtter OmSorg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger