To ekstra besøg af sundhedsplejersken

To ekstra besøg af sundhedsplejersken

8. april 2016 - kl. 8:22 - af

Frederikshavn_Raadhus_600x250_5036Frederikshavn Kommune tilbyder nu som den eneste nordjyske kommune to ekstra besøg af sundhedsplejersken. Initiativet skal forbedre den tidligt forebyggende indsats for børnefamilier.

Et ekstra besøg, når barnet er halvandet, og et ekstra besøg, når barnet er tre. Det tilbud får alle nybagte forældre nu fra Sundhedsplejen i Frederikshavn Kommune. Besøgene skal ses som en del af den tidligt forebyggende indsats, hvor der kan ydes hjælp, inden udfordringerne for barnet og forældrene bliver uoverskuelige.

”Vi har talt om tidlig indsats i mange år, men her er et klart eksempel på, at vi gør noget ved det. Vi giver vores indsats i sundhedsplejen, der varetager indsatsen for gravide og børn i førskolealderen, et stort kvalitetsløft. Jeg er overbevist om, at det på langt sigt betaler sig at have mennesket i centrum og at hjælpe alle forældre og børn til at få en god start på livet. Det her er forebyggelse, der batter,” siger Anders Broholm, formand, Sundhedsudvalget, Frederikshavn Kommune.

De to ekstra besøg tilbydes som hjemmebesøg oven i basistilbuddet og er besluttet på baggrund af undersøgelser, der viser, at nogle familier har behov, der rækker ud over den indsats, der allerede tilbydes. Sundhedsplejen har med det nye tilbud fokus på at give råd og vejledning om barnets følelsesmæssige, motoriske og sociale udvikling og samtidig høre om familiens trivsel. Derudover ønsker Sundhedsplejen at bruge besøget hos de treårige børn til at forebygge overvægt, der er et stigende problem for folkesundheden på landsplan, og som Sundhedsstyrelsen har stort fokus på, fordi stigningen især har fundet sted i de yngste aldersgrupper.

”Vi ser en fordel i, at der ikke længere bliver et slip i kontakten med sundhedstjenesten fra 8-10 måneders alderen og indtil skolealderen. Der bliver god mulighed for at identificere og opspore begyndende fejludvikling og/eller mistrivsel hos børnene. Og jo tidligere indsats, jo mindre indsats forhåbentligt. Barnet gennemgår en hurtig og stor udvikling i de første tre leveår, hvilket for forældrene kan kræve stor omstillingsparathed. Den kan vi nu støtte ved at tilbyde flere hjemmebesøg”, siger Inger Marie Staun, faglig koordinator for spæd-og småbørnssundhedsplejerskerne i Frederikshavn kommune.

Den tidligt forebyggende indsats i Frederikshavn Kommune indeholder også et tilbud til sårbare gravide og er en del af de to millioner kroner, der blev bevilliget i budget 2016 til den tidlige indsats i sundhedsplejen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To ekstra besøg af sundhedsplejersken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER