Hundeskove i Jerup og i Syvsten…

Hundeskove i Jerup og i Syvsten…

8. april 2016 - kl. 14:55 - af

Hund_600x250Når Teknisk Udvalg mødes næste gang den 11. april, skal udvalget bl.a. drøfte hundeskove placeret i Jerup og i Syvsten.

Park og Vej og Teknisk Udvalg noterer sig, at hundeskove er en publikumssucces og efterspurgt blandt skovens gæster og hundeejere. Der findes i dag 3 kommunale hundeskove i Frederikshavn Kommune, nemlig i Strandby, Frederikshavn og Sæby. Skovene er godt besøgt, alene i Strandby er der – ud fra sensortællinger – et årligt besøgstal på ca. 27.500 (det fremgår ikke, om der er tale om personer eller om hunde).

Hundeskovene har alle en facebookside, som de besøgende aktivt bruger. Etableringer af hundeskove kan være med til at mindske problemet med løse hunde og luftning af hunde uden snor andre steder i kommunen.

I 2015 rejste Center for Park og Vej rejste 2,3 hektar erstatningsskov for Vandforsyningen i Syvsten. Dette blev gjort på de gamle boldbaner som kompensation for rydning skovarealer i forbindelse med etablering af vandledning fra Tolne-Bunken. Arealet er forholdsvist lille som en enkeltstående skov, men da arealet bliver indhegnet som en del af skovrejsningen, vurderes det til at kunne blive et fint aktiv som hundeskov.

Der blev derfor givet en ekstrabevilling til anlæggelse af stier via Teknisk Udvalgs dispositionspulje, så arealet kunne fungere som hundeskov. Idéen og detaljerne er vendt med borgerforeningen på en besigtigelse i januar 2016. Anlæggelsen af stierne er påbegyndt og forventes færdig til indvielse i maj/juni.

Center for Park og Vej har endvidere fået en forespørgsel på mulighederne for at lave en hundeskov i Jerup. Fra kommunal side har der været dialog med initiativtagere og borgerforeningen. Den nordlige del af Jerup Plantage egner sig godt til formålet og ønskerne for området.

Som i Syvsten forelå der en bevilling i Teknisk Udvalgs dispositionspulje til etablering af hundeskov i Nielstrup Plantage fra skovrejsningsmidlerne. Projektet i Nielstrup harmonerede dårligt med naturen og jagten i området, men kan med fordel anvendes i Jerup, da det giver en bedre forankring af projektet.

Begge hundeskove forventes færdige omkring tidlig sommer 2016. Etableringen kan foretages med almindeligt vildthegn og kræver derfor ingen tilladelse efter skovloven.

Kommunaldirektøren indstiller punktet til orientering for udvalget.

På kortoversigter kan man se nærmere, hvor de 2 hundeskove tænkes placeret via dette link:

http://frederikshavn.dk/meetings/Teknisk%20Udvalg%20(%C3%85ben)/2016/11-04-16/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

og så scrolle til siderne 42 og 44

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hundeskove i Jerup og i Syvsten...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER