Mission Øst afholder årsmøde i Sæby

Mission Øst afholder årsmøde i Sæby

7. april 2016 - kl. 15:04 - af

Mission Østs årsmøde demonstrerer, hvordan penge fra gavmilde danskere kommer nødlidende til gavn i syv lande. Det sker i Sæby søndag den 17. april.

Verden står i brand, og nødlidende skal hjælpes hurtigt og effektivt. Mission Øst giver et sjældent indblik i hjælpen til ofre for jordskælv, oversvømmelser, fattigdom og krig. Det sker ved hjælpeorganisationens årsmøde i Sæby.

IS’ brutalitet
Her kan man gå med generalsekretær Kim Hartzner gennem gaderne i den ødelagte nordirakiske by Sinjar. Se ødelæggelserne og møde overlevende yezidier i chok. Mange kvinder er blevet voldtaget, flere mænd har med nød og næppe overlevet massakrer, og børn har set overgreb og blodige mord på nært hold.

Over 50.000 ofre for Islamisk Stats brutalitet har nu modtaget husly, hygiejneartikler og varmeapparater fra Mission Øst. Og børnene får støtte og undervisning i et psykosocialt center på Sinjar-bjerget.

“Jeg glæder mig meget til at fortælle alle givere, samarbejdspartnere og andre interesserede, hvordan pengene fra gavmilde danskere giver konkret hjælp til de mest udsatte overlevende fra krig og katastrofer i vor tid”, siger generalsekretæren.

Hurtig indsats
På årsmødet kan deltagerne også følge Kim Hartzner ind i det lukkede Nordkorea, hvor en tredjedel af børnene er kronisk underernærede. Mission Øst har givet kosttilskud med vitaminer og mineraler til 50.000 børn. Han viser også Mission Østs hurtige hjælp til omkring 7.000 familier i svært tilgængelige bjergområder nær jordskælvenes epicentre.

Foruden Irak, Nordkorea og Nepal yder organisationen humanitær hjælp i Armenien, Tadsjikistan, Afghanistan og Burma.

Årsmødet finder sted i Mariehuset, Sæby Kirke, Strandgade 13 i Sæby ved Frederikshavn søndag den 17. april kl 13.00 efter en gudstjeneste klokken 10.00. Mission Øst byder på gratis frokost kl. 12.00.

Årsmødet er startskud til Mission Østs 25. jubilæumsår, og Kim Hartzner vil bl.a. vise en billedkavalkade fra 25 års nødhjælpsindsats.

Mission Øst er en dansk hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp i Østeuropa og Asien. Mission Øst hjælper årligt flere hundrede tusinde nødlidende i Afghanistan, Armenien, Burma, Irak, Nepal, Nordkorea, Rumænien, Syrien og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mission Øst afholder årsmøde i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER