Købmanden i Præstbro har det svært

Købmanden i Præstbro har det svært

5. april 2016 - kl. 11:57 - af

– Jeg kan lige så godt være ærlig og sige det, som det er. Det går ikke ret godt. Med en omsætning på kr. 700 – om dagen, rækker det ikke. I Præstbro er der 75 husstande, og hvis bare alle disse ville handle for kr. 45 – om dagen, så kan det lade sig gøre. I starten i efteråret havde jeg 60 medlemmer, nu er der kun 25 tilbage, og det er mest de yngste, der er faldet fra. Jeg har kunder fra både Syvsten og Dybvad, men ingen i Voerså og Lyngså. Hvad grunden er, kan jeg ikke svare på, fortæller Lindy Bonderup, der driver købmandsforretningen i Præstbro.

Det kom frem mandag 4. april på Værestedet i Lyngså, da ”Den Bette Trekant”, der dækker Voerså, Lyngså og Præstbroområdet, havde halvårsmøde.

En af medejerne i ejendommen, hvor Lindy Bonderup driver forretning i Præstbro, er Jan Hugo Larsen, Lyngså, der sagde.

– Da Lindy Bonderup gerne ville prøve at starte som købmand i Præstbro, gav vi ham meget favorable betingelser på blandt andet huslejen. Det siger sig selv, det ikke kan hænge sammen, i det lange løb, men vi er blevet enige om at give ham en chance, og så er det et spørgsmål om hvor længe, købmanden har lyst til at fortsætte, men nu får vi se, hvad det bliver til.

På mødet i Lyngså skortede det ellers ikke på forslag fra de 20 fremmødte til, hvad købmanden kunne gøre for at overleve.

Hans Jørgen Larsen, der er tidligere lærer og bosat i Præstbro, sagde.

– Da købmanden i Præstbro lukkede sidste gang, husker jeg tydeligt, hvilken elendighed og ynk beboerne kom med. En købmand, som der var i gamle dage, med 7 forskellige slags mel får vi aldrig tilbage, men nu er der en, der har taget initiativet, så jeg kan kun opfordre til at støtte ham, for ellers har vi pludselig ingen købmand igen.

Jonnya Idskov Thulstrup, der også er bosat i Præstbro, gav købmanden varme anbefalinger og roste hans store serviceniveau.

Tekst og foto Cille Strøm

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Købmanden i Præstbro har det svært' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER