Landsdækkende cykel og knallert kontrol i denne uge

Foto: Henrik Christensen, SaebyAvis.dk

Landsdækkende cykel og knallert kontrol i denne uge

4. april 2016 - kl. 13:10 - af

Politi2_600x250Politiet gennemfører i perioden 4. til 10. april en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere.

Antallet af cyklister og knallertkørere på vejene stiger i forårs- og sommermånederne og dermed desværre også antallet af ulykker med bløde trafikanter, som udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken.

Bløde trafikanter er mere udsatte for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2014 var cyklister og knallertkørere involveret i knap 1200 ulykker med personskade. 30 cyklister og 13 knallertkørere blev dræbt det pågældende år. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklisterne og knallertkørerne selv en medvirkende årsag.

Mange af de tilskadekomne pådrog sig alvorlige skader i hovedet, der kunne være undgået eller være mindre alvorlige, såfremt de pågældende havde anvendt hjelm. Brug af hjelm er påbudt for knallertkørere, men frivillig for cyklister.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Landsdækkende cykel og knallert kontrol i denne uge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER