Peter Falktoft hittede på Frederikshavn Handelsskole

Peter Falktoft hittede på Frederikshavn Handelsskole

2. april 2016 - kl. 8:39 - af

Fredag d. 1. april skinner solen fra en skyfri himmel, da eleverne på Frederikshavn Handelsskole møder op til deres første morgensamling – et nyt initiativ, som gerne skal blive til en god tradition på handelsskolen. Stemningen er god denne solrige fredag morgen, og forventningerne til morgenens hovedperson er store. Peter Falktoft – den ene halvdel af Monte Carlo – er indbudt til at tale om sociale medier og de unges brug af internettet.

”Vi glæder os helt vildt til at høre Peter Falktoft – det er fedt skolen har taget dette initiativ og ikke mindst valgt en foredragsholder, som vi kender så godt fra medierne”, fortæller en gruppe elever fra 2C på HHX inden hovedpersonen går på. Også EUX-klassen 2X var forventningsfulde og ser frem til at være en del af en god tradition med morgensamling.

Uddannelseschef Dorte Faurholt Jensen byder alle velkommen og skyder dagen i gang med fællessang – ”Det er i dag et vejr”. Og hvilket vejr – solen strømmer ind af vinduerne i skolens kantine, da Peter Falktoft træder op på scenen – budt velkommen af elevrådet.

I har det ikke nemt
Er et af budskaberne til de unge, da Peter Falktoft den næste time guider dem rundt i mediernes verden blandet med sjove historier fra sit eget liv.

”Mange siger til jer, at I har det alt for nemt i forhold til tidligere generationer – men det har I ikke”, lyder det klokkeklart fra Peter – ”Kravene til jeres generation er langt højere, end de var til jeres forældres og bedsteforældres generationer. I skal kunne navigere i en digital verden, hvor alt hvad man siger og gør kan blive misforstået og misbrugt”.

Med dette statement fortsætter han foredraget med at opfordre de unge til at passe på sig selv og hinanden på de sociale medier – passe på med at dele, like og udtale sig om vidt og bredt, samt til at forholde sig kritisk til den nyhedsstrøm medierne konstant hælder ud over os på internettet.

Man siger ikke f*** dig i køen i supermarkedet
Nej, det gør man ikke – det er ikke god stil – det ved alle. Det er også en af pointerne hos Peter Falktoft, – at tonen på de sociale medier er grov og ubehøvlet. ”Det er som om folk glemmer deres filter, når de ytrer sig om hinanden på nettet – og det er som om, det er tilladt at svine hinanden, bare fordi vi ikke kan se hinanden i øjnene”, fortsætter han.

Efter en times opløftende og underholdende foredrag åbner Peter Falktoft for spørgsmål. Mange vil gerne vide mere om de oplevelser, han og Esben Bjerre Hansen har haft på deres ture rundt i verden, hvilket Peter gerne fortæller om. Der bliver også spurgt til deres kontroversielle interview med Yahya Hassan, samt til Peters egen holdning til de sociale medieres polarisering af emner som flygtningestrøm og dansk politik.

Opløftede og underholdte giver eleverne et kæmpe bifald til dagens gæst, som efterfølgende stiller op til fotografering, inden han kører videre ud i den dejlige forårssol. Eleverne fortsætter skoledagen – nu med ny viden om de sociale medier og ikke mindst med en ny morgensamlingstradition foran sig.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Peter Falktoft hittede på Frederikshavn Handelsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER