Da Hans i gården blev til Hans på marken

Da Hans i gården blev til Hans på marken

2. april 2016 - kl. 13:00 - af

Der er rendt meget vand i åen siden Hans Kristensen tilbage i 1970 åbnede autoopretning i garageområde i Sæby midtby ved den gamle Fakta gård.

Dengang var hvervet autoopretning, men allerede i 1972 begyndte tingene at gribe om sig og en ekstra adresse måtte findes. Valget faldt på en adresse på Sæby Havn, nærmere hvor Energihuset i dag har til huse. Her blev der plads til autolakering.

Men her slutter historien bestemt ikke for igen i 1978 flyttede virksomheden til ny adresse, hvor der både blev plads til autoværksted og autolakerie på samme adresse, Hans Gramsvej i Sæby. Nu var forholdene optimale og virksomheden kunne koncentrere sig om arbejdet med at udvide kundekreds og få videreudviklet på det gode ry og rygte, der var omkring dem og deres arbejde.

I 1990 blev ejerkredsen udvidet med de 2 værkfører, der allerede var kende ansigter på værkstedet, nemlig Jens Simonsen og Møller Werge. Med den ”indsprøjtning” var det tid for at fremtidssikre virksomheden, så i 1991 flytter det hele til en mark i udkanten af Sæby, nærmere på adressen Merkurvej 1 i Sæby. Sæby Autoopretning & Lakering havde fundet den helt rette placering for fremtiden. 2. april 1991 tages værksted og autolakering i brug på fuld kraft.

Desværre gik Hans Kristensen i 2002 bort pga. sygdom, og ejerskabet blev videreført af Jens og Møller, som gennem det næste årti blev makkerpar og formåede at opnå status, som det sted byens værksteder foretrak til lakering og opretning. 2013 blev et år hvor generationsskifte også blev samtaleemne på Merkurvej, så i oktober indtræder Jimmi i ejerkredsen og bliver dermed ejer af 1/3 del af virksomheden, med det i tankerne at Møller indenfor en kort periode ganske velfortjent skal pensioneres. Far og søn, Jens og Jimmi er nu krumtapperne, der tegner Sæby Autoopretning & Lakering.

I dag er det så også de to, man møder, når man træder indenfor på Merkurvej, og man mærker straks det fortsat er en virksomhed i udvikling, hvilket også fremgår af de certifikater der pryder på facaden. ”Vi investere fortsat i virksomheden og har for nylig moderniseret vores sprøjtekabine, ligesom vi har skiftet til mere miljøvenlige lakker”, fortæller Jimmi Simonsen og fortsætter, ”mange ting skal løbende optimeres, det gælder fra velfærd for de ansatte til energioptimering, således vi kan stå stærkt i konkurrencen med vores kollegaer og ligeledes være prisbeviste overfor hr. og fru Danmark.

Vi vil også i fremtiden være førende på reparation af skader, men her skal være plads til det hele, så står fru Hansen med en kommode, der trænger til en kærlig hånd, så får den også det glatte lag”, kommer det grinende fra Jimmi. ”Kunderne skal have en god oplevelse uanset opgave, og derfor er vi også meget opmærksomme på det afsavn, der lides, når f.eks. transportmidlet er ukampdygtigt. Så her er lånebil en mulighed for dem, der ikke kan undvære deres 4-hjulede ven. Der er ingen km begrænsning, for ellers kan det, for pendlere, hurtigt blive en dyr affære at låne bil, vi synes faktisk, vi har tænkt på det hele.

Vi har kunder fra Skagen i nord til Dronninglund i syd, så vi spænder vidt, men der skal ikke herske tvivl om at den lokale opbakning er i top, både fra værkstederne men også fra byens borgere, så stor ros til dem”.

Sidst spørger vi Jimmi om dette ”25 års jubilæum” på adressen skal fejres, og til det kommer det kvikt og med stort smil fra Jimmi, ”ja det fejre vi hver dag, men skulle der komme nogen forbi i den kommende uge, er der ekstra god kaffe på kanden”.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Da Hans i gården blev til Hans på marken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger