Frederikshavn Boligforening i ambitiøst innovationsprojekt

Frederikshavn Boligforening i ambitiøst innovationsprojekt

27. februar 2016 - kl. 10:21 - af

Frederikshavn Boligforening_600x250Frederikshavn Boligforening har klare mål for energiforbrug i boligerne.

– Vi vil gøre det nemmere for beboerne at spare rigtig meget på energien og samtidig fået bedst mulige indeklima. Med energibesparelserne gør vi også en indsats for klima og miljø.

Det er vanskeligt og dyrt at energirenovere boliger. Vi møder tit udfordringer i disse renoveringer, som ingen har svar på. Vi skal selv finde svarene og hele tiden finde nye løsninger, der er billigere.

Derfor er dette ambitiøse energiprojekt, – Rebus under Innovationsfonden, noget vi venter os meget af.

Med så gode partnere og så godt et oplæg, er vi sikre på, at dette projekt vil være en af milepælene i udviklingen af energirenoveringer og besparelser i Danmark, siger Kim Madsen fra Frederikshavn Boligforening.

REBUS
Danmark står over for en stor samfundsmæssig udfordring. Størstedelen af vores bygninger er ikke tidsvarende, når det gælder eksempelvis energiforbrug og indeklima, og mange af dem er dårligt vedligeholdt. Der er brug for en massiv indsats for at få bygningsmassen opgraderet, og det er netop motivationen for det stærke partnerskab i REBUS.

Visionen er at skabe et unikt, bredt samarbejde i byggebranchen og at forene renovering med god, bæredygtig forretning. Derfor består partnerskabet af alle led fra byggeriets værdikæde, og det er netop det brede, tværfaglige samarbejde, som skal være med til at sikre, at målene bliver indfriet.

De første bånd til partnerskabet blev knyttet i Innovationsnetværket InnoBYG, som var med til at sikre den brede forankring i værdikæden. Der har især været fokus på virksomhedsopbakning, men også Dansk Byggeri, BL, Miljøstyrelsen, Trafik- og Byggestyrelsen, Energistyrelsen, Udlændige-, Integration- og Boligministeriet samt en række andre aktører i byggebranchen støtter op om partnerskabet. Innovationsfonden har investeret 35 millioner kr. i projektet, som desuden er medfinansieret af både Grundejernes Investeringsfond og Realdania.

To af de stærke virksomheder i REBUS er Saint Gobain og NCC. Sektionsdirektør i NCC Hans Blinkilde har været med fra begyndelsen, da partnerskabet blev samlet, og han er sikker på, at partnerskabet kan gøre en afgørende forskel.

– I byggebranchen har der ikke været stor tradition for innovation. Med støtte fra Innovationsfonden vil vi sammen arbejde for at udvikle en række nye bæredygtige servicer, ydelser og produkter til gavn for både brugere, industri og samfundsøkonomi, siger Hans Blinkilde.

Partnerskabet har udvalgt almennyttigt boligbyggeri fra 1960’erne og 1970’erne som særligt indsatsområde. Man ser blandt andet på mulighederne for at udvikle rammevilkårene og organiseringen af et byggeprojekt, så det bliver nemmere for bygherre at igangsætte en renovering. Et andet væsentligt område er dokumentation og styring af en renovering, så det bliver mere enkelt at dokumentere effekten af en renovering, for eksempel i forhold til at sikre et sundt indeklima.

Det stærke partnerskab har, hvad der skal til for at levere resultaterne, og fordelingen af opgaver er klar. Bygningsejerne stiller bygninger til rådighed til fuldskalademonstration, og virksomhederne bruger deres erfaring til at sikre gode løsninger i projektet og til at skabe arbejdspladser og øget forretning.

– I vores samarbejde har vi allerede identificeret flere lovende produktideer, som nu skal videreudvikles af de involverede partnere i REBUS. Vi har etableret en unik platform for at udvikle noget, der kan bruges konkret, ikke mindst fordi udviklingen vil blive testet og demonstreret i 1:1 på et antal byggeprojekter. Målet er at skabe ny forretning og mere beskæftigelse i Danmark, forklarer Hans Blinkilde.

Et andet essentielt mål for REBUS-partnerskabet er at få resultaterne ud til hele den danske byggebranche og få dem sat i anvendelse til gavn for samfundet. Her skal blandt andre InnoBYG samt GTS og universiteter spille en afgørende rolle.

Samfundspotentiale:
Målet er 50, 30, 20. 50 % lavere energiforbrug efter renovering, 30 % mindre ressourceforbrug ved renovering og 20 % øget produktivitet i renoveringsprocessen. Derudover kan renoveringerne være med til at skabe et bedre indeklima.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Boligforening i ambitiøst innovationsprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER