Loppemarked på Friskole gav penge i kassen

Loppemarked på Friskole gav penge i kassen

26. februar 2016 - kl. 10:16 - af

Lørdag holdt Agersted Friskole loppemarked og folk kom strømmende til for at se de mange spændende skoleting og for gøre en god handel.

Var det noget med et stort verdenskort til væggen i stuen? Eller måske en garderobereol til alle familiens jakker og sko? Mange af de ting, der var til salg på Agersted Friskoles loppemarked er meget populære i moderne boligindretning, hvor det er blevet trend at indrette med gamle skolemøbler. Derfor var mange af møblerne og genstandene i høj kurs til lørdagens loppemarked. Der var bl.a. flere spændende tavlekort til salg og særligt disse havde trukket folk til.

– Vi kommer for at se, om der skulle være et flot tavlekort, som vi kan bruge i vores stue, fortæller Katrine Grimm, der har taget sin mand og deres datter med fra Aabybro til loppemarkedet. – Vi har allerede fundet flere flotte kort, som vi godt kunne være interesserede i og vi har købt et flot skrivebord og nogle lamper, fortæller hun, mens hun overvejer, hvilket af de store kort, hun vil give et bud på.

For at det skal gå rimeligt til har friskolen valgt at give alle mulighed for at komme med et bud på de populære kort:

– Folk viser særlig stor interesse for tavlekortene, fortæller Marlene Hedegaard, der er medlem af bestyrelsen på Agersted Friskole. – Vi har bl.a. fortalt om vores loppemarked på Facebook og har allerede inden i dag fået mange spørgsmål og henvendelser på mange af vores ting. Man kan byde på kortene ved at skrive sit bud på en seddel sammen med navn og tlf.nr., og lægge sedlen i en kuvert. Når så dagen er slut, vil vi læse sedlerne igennem og se, hvem der er kommet med de højeste bud, forklarer Marlene.

Men også andre af lopperne var populære. Det drejede sig bl.a. om gamle linoliumstryk, udstoppede dyr og fugle, de klassiske kuppellamper og så selvfølgelig møblerne. Har var der både ældre klasseværelsesborde og -stole, skriveborde/katetre, bænke og reoler. Der kom mange lokale interesserede, men også handlende fra andre dele af Vendsyssel for at se og byde på de lommemarkedets genstande. Der var også indrettet en cafe med kaffe og hjemmebagt kage, så man kunne puste ud og få sig en hyggelig skolesnak.

Katrine Grimm og hendes mand endte med at købe brugte skolesager for 1750 kr.

– Det er selvfølgelig mange penge, men vi fik også en masse lækre sager med hjem, bl.a. et flot tavlekort, et skrivebord og et par lamper, fortæller Katrine.

Da dagen var slut havde omkring 250 mennesker lagt vejen forbi, og overskuddet løb op i et beløb som gjorde arrangørerne meget tilfredse:

– Vi er meget, meget glade og taknemmelige, fortæller Marlene Hedegaard. – Tænk, at vi ved at få ryddet op og solgt en masse af de sager, vi ikke ville komme til at bruge i vores friskole, kunne samle så mange penge, at der nu kan blive råd til at søsætte nogle af alle de ideer, vi har for vores skole, smiler en glad Marlene.

Agersted Friskole opstod, da Brønderslev Kommune valgte at lukke folkeskolen i Agersted og er nu oppe på over 80 børn i skolen og 25 i den tilhørende fribørnehaven. Friskolen har et gennemarbejdet og pædagogisk velfunderet værdigrundlag, og nyder stor lokal opbakning fra både forældre og lokalsamfund.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Loppemarked på Friskole gav penge i kassen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER