U-messe med rockmusik, lysshow og grillpølser

U-messe med rockmusik, lysshow og grillpølser

24. februar 2016 - kl. 0:01 - af

Er sociale medier godt eller skidt for de unge? Virker det isolerende at benytte sociale medier? Kan man blive afhængig af lige at skulle tjekke sin mobil – måske endda uden at vide, at man er afhængig? Der blev stillet mange spørgsmål om sociale medier, da godt 200 unge samledes til U-messe i Abildgård Kirke i Frederikshavn, ledsaget af bl.a. rockmusik, lysshow og grillpølser.

Blandt andre 130 efterskoleelever fra Hørby Efterskole var en kold torsdag aften i starten af februar til U-messe i Abildgård Kirke i Frederikshavn sammen med andre unge fra byen og en god flok konfirmander fra Skagen. U-messen var en anderledes gudstjeneste, hvor de unge var i fokus, og hvor temaet denne aften var sociale medier. Et tema, hvor alle de unge kunne være med, idet de alle havde værdifulde erfaringer og holdninger om et emne, der ofte bringes til debat.

Ungdomspræst ved Abildgaård Kirke, Kristian Brogård, fungerede som både præst, vært og en slags konferenciers gennem aftenen, der bød på alt lige fra lysshow, gospel, rockmusik, bønner indsendt pr. sms, pølser og saftevand, konkurrencer og fællessang til kirkelig nadver og prædiken. Men U-messen, der set udefra godt kan lyde som en værre omgang sammenblanding af koncepterne, fungerede meget godt, idet temaet henvendte sig til målgruppen og faktisk ramte dem i øjenhøjde.

  • Vi var lidt skeptiske inden aftenen, for vi går normalt ikke i kirke, fortalte en flok af efterskoleeleverne efter U-messen. – Men det viste sig jo at være en ret god aften, for det hele handlede ikke kun om Gud, men også om os, lød det efterfølgende fra eleverne, der også aktivt deltog i arrangementet.

Gustav Søe Ottesen, der går på Hørby Efterskole, var med i en af aftenens indslag, da han skulle fortælle lidt om sin brug af sociale medier. Her fortalte Gustav bl.a., at han sagtens kan benytte sociale medier uden at det ødelægger hans mulighed for at være nærværende og til stede i en gruppe socialt:

  • Jeg har da næsten altid min mobil på mig, sagde Gustav, men det betyder ikke, at jeg kigger i den hele tiden. Facebook fylder meget i min hverdag, men det er ikke noget, der styrer mig, det er også vigtigt at være sammen med sine venner. På Hørby Efterskole bliver vi gjort bevidste om, at vi også godt må være kritiske, både i forhold til det, der sker på Facebook og vores egen måde at bruge sociale medier på, forklarede han til Kristian Brogård i et interview foran deltagerne.

“Hvordan kommunikerer Gud?” var også et af aftenens emner. Der var enighed om, at Gud kommunikerer på mange måder, og at det handler om at mærke ham gennem f.eks. musikken, hvor mange mennesker kan føle hans nærvær. Der var netop også meget musik til U-messen. Inden aftenen havde et kor af unge øvet sange, som de sang fra en scene. De stod også i spidsen for fællessange. Fra scenen lød også rockmusik med musiker Joakim Hejslet med band.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'U-messe med rockmusik, lysshow og grillpølser' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER