Kommunikationsskærme til Sæby Ældrecenter

Kommunikationsskærme til Sæby Ældrecenter

24. februar 2016 - kl. 17:19 - af

Saeby Aeldrecenter_600x250Når Socialudvalget mødes næste gang den 2. marts, har udvalget på dagsordenen en drøftelse af et pilotprojekt om kommunikationsskærme til Sæby Ældrecenter.

Projektleder er Hanne Engholm Hansen, som også deltager i udvalgets møde under dette punkt. Ansvarligt kommunalt center er afdelingen for IT, Digitalisering og Velfærdsteknologi. Forud for mødet indstiller direktøren for Social og Sundhed, at pilotprojektet gennemgås for Ældrerådet, og at sagen sendes til høring i Ældrerådet, inden Socialudvalget træffer endelig beslutning.

En afdeling på Sæby Ældrecenter har eksperimenteret med teknologisk understøttelse af arbejdsgange. Eksperimentet har været med til at modne medarbejderne digitalt og givet dem lyst til at udnytte de digitale muligheder yderligere. Eksperimentet har vist, at en teknologisk understøttelse af arbejdsgange giver et bedre overblik i forhold til opgaverne på afdelingen. Medarbejdere og ledelse på Sæby Ældrecenter kan se et potentiale i at udvide eksperimentet til et pilotprojekt, hvor en mere forkromet og omfattende løsning, som også gælder centrets øvrige afdelinger, tages i anvendelse.

Pilotprojektet drejer sig både om optimering af arbejdsgange plus forbedrede forhold omkring kommunikation mellem borger, pårørende/netværk og Sæby Ældrecenters personale. Det drejer sig helt konkret om en kommunikationsløsning, hvor beboerne (borgerne) og medarbejderne hver især anvender en skærmløsning opstillet hos borgeren. Desuden skal projektet hjælpe med at understøtte borgernes selvhjulpenhed i dagligdagen og en effektiv tilrettelæggelse af arbejdet. Projektet skal danne grundlag for en vurdering af, om et sådan system med fordel kan udbredes til andre plejecentre, bo- og dagtilbud og/eller borgere i eget hjem.

Investeringen beløber sig på 1.000.000 kr. det første år. Den finansieres af Digitaliseringspuljen under direktøren for Social og Sundhed. Effektiviseringsgevinster ved anvendelse af kommunikationsløsningen skal finansiere udgifter til drift på 500.000 kr. de efterfølgende år.

Implementering af løsningen i andre kommuner har vist en værdiskabelse uden integration med omsorgssystemer. En form for integration vil være banebrydende i forhold til fremtidige integrationer med andre leverandører og omsorgssystemet.

Med udgangspunkt i et plejehjem i en anden kommune har leverandøren beregnet en årlig besparelse på Sæby Ældrecenter på 1,7 mio. Leder af Sæby Ældrecenter, Birthe Ploug, og centerchef Jytte Thøgersen vurderer, at Sæby Ældrecenter kan opnå en årlig besparelse på ca. halvdelen. Der er endnu ikke påvist fra andre steder om og hvordan en integration mellem en kommunikationsløsning og omsorgssystemet vil give en økonomisk gevinst.

Tekst af Per Rye

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunikationsskærme til Sæby Ældrecenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER