873 nordjyder har skrottet gammel brændeovn

Foto: Ejvind Pedersen

873 nordjyder har skrottet gammel brændeovn

23. februar 2016 - kl. 11:14 - af

BrændeovnDet er for tiden muligt at opnå skrotningspræmie for at afinstallere gamle, forurenende brændeovne fra før 1991. Præmien kan være på op til 2.150 kr., og det er især jyderne – heraf 873 nordjyder – som indtil nu har benyttet sig af muligheden og ladet sig friste af den gunstige ordning.

Det skriver Miljøstyrelsen på sin hjemmeside, hvoraf det også fremgår, at mere end 6.500 brændeovnsejere pr. medio februar har valgt at lade deres gamle brændeovn pensionere.

De gamle ovne forurener i gennemsnit op til 5 gange så meget som en ny brændeovn. Skrotning og udskiftning af gamle ovne vil få betydning for partikeludledningen og forbedre luftkvaliteten.

Der er afsat knap 45 mio. kr. til ordningen, som løber frem til udgangen af 2016, eller når puljen er tom. Så det kan stadig nås at søge om skrotningspræmie. Der er på nuværende tidspunkt til at støtte omkring yderligere 10.000 gamle ovne. Der findes rent faktisk omkring 150.000 brændeovne fra før 1991 rundt om i Danmark. Kun lidt over ¼ af alle brændeovne er i dag svanemærket som tegn på, at de lever op til miljøkravene. Typisk kan man spare 15 – 25 % af brændeforbruget med en ny ovn i forhold til en fra før 1991.

Via dette link kan man læse mere om skrotningsordningen samt om, hvorledes man søger. En ansøgning tager udgangspunkt i, at skorstensfejeren skriver en skrotningsattest, som bekræfter alderen på din ovn:

http://mst.dk/service/nyheder/nyhedsarkiv/2016/feb/jyderne-skrotter-flest-braendeovne/

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '873 nordjyder har skrottet gammel brændeovn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER