Folkeoplysningsudvalget på studietur rundt i landet

Folkeoplysningsudvalget på studietur rundt i landet

16. februar 2016 - kl. 9:55 - af

Frederikshavn_kommune_600x250Folkeoplysningsudvalget har på udvalgets seneste møde besluttet, at man ønsker at deltage i en 1 ½ dags studietur, udarbejdet i dialog med bl.a. Frederikshavn Ungdoms Fællesråd og Idrætssamvirket.

Administrationen har udarbejdet et oplæg til, hvordan en studietur kunne sammensættes, så udvalget får mulighed for at se både indendørs og udendørs idrætsfaciliteter i forskellige kommuner med forskellige løsninger og problematikker, men alle med en fælles forståelse for, at fremtidens idrætsfaciliteter skal kunne inddrage mange forskellige aktører med forskellige krav.

Forslaget lægger i særlig grad op til, at udvalget får kendskab til og inspiration fra multifunktionelle faciliteter, som fordrer mange forskellige aktiviteter og aktivitetsgrupper. Folkeoplysningsudvalget præsenteres for følgende besøgssteder:

Vognsbølparken i Esbjerg. Vognsbølparken er et stort rekreativt område i Esbjerg by, hvor rigtig mange borgere cykler, løber eller på anden måde motionerer. Parken fungerer også som samlingssted i forbindelse med afholdelse af større koncerter etc. i sommerperioden. Parken ligger i forbindelse med Blue Water Arena, hvor der bl.a. også er mulighed for at leje en fodboldbane på timebasis uden at være medlem af en forening.

SG-huset i Svendborg. SG-huset er et multifunktionelt indendørs idrætsanlæg, som rummer mange forskellige faciliteter til mange forskellige aktiviteter. SG-huset blev i forbindelse med DR’s gallashow 2014 kåret som vinder af Danskernes Idrætspris 2014. I begrundelsen stod bl.a.: ”Allerede når man kører hen mod huset og træder ind af døren, kan man se og mærke, at det her er et helt specielt sted. SG-Huset er et inspirerende idrætsanlæg, der giver lyst til leg, bevægelse og et sted, hvor man kan dyrke sit indre legebarn frem. Her er der plads til alle.”

Atletikanlæg ved SDU, Odense. Atletikbanen ved SDU er opført på et område, hvor der tidligere lå et nedslidt idrætsanlæg med en fodboldbane i midten. Det nye idrætsanlæg er opført i 2014 og med udgangspunkt i et klassisk atletikanlæg, hvor man har inviteret lokalområdets idrætsaktiviteter indenfor.

Folkeoplysningsudvalget består af formanden Steen Jensen (valgt af Frederikhavn Ungdoms Fællesråd), næstformand Børge Jensen (DOF) samt Bent H. Pedersen (A) Børne- og Ungdomsudvalget), Brian Kjær (A)

Sundhedsudvalget), Else Schaltz (Idrætssamvirket), Henrik Carlsen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd), Karina Gajhede (Idrætssamvirket) samt Mogens Brag (V, Kultur- og Fritidsudvalget).

For de af avisens læsere, der måtte ønske at læse mere om de 3 besøgssteder, kan disse direkte links benyttes:

http://www.esbjergkommune.dk/borger/natur–park–vandl%C3%B8b/gr%C3%B8nne-omr%C3%A5der/vognsb%C3%B8lparken/om-vognsb%C3%B8lparken.aspx

http://www.svendborg.dk/borger/kultur-og-fritid/sport-og-fritid/idraets-og-svoemmehaller/sg-huset

http://www.loa-fonden.dk/inspiration/udendoers-idraet/atletikanlaeg-ved-sdu-i-odense

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Folkeoplysningsudvalget på studietur rundt i landet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER