Flygtninge besøgte svinelandbrug i Syvsten

Flygtninge besøgte svinelandbrug i Syvsten

10. februar 2016 - kl. 22:08 - af

Omkring 20 flygtninge var i dag på rundvisning på et nordjysk svinelandbrug. Målet er at give dem lyst til at starte i et praktikforløb.

Der for åbnede svineproducent og næstformand i LandboNord Torben Farum dørene for omkring 20 flygtninge, som kommer på besøg på hans svinelandbrug.

Flygtningene skulle vises rundt på gården, for at få et indblik i, hvad det vil sige at arbejde på en dansk svinefarm.

– Flere af dem, der kommer, kan også få mulighed for at starte i praktik på Danish Crown i Frederikshavn, så det er en god mulighed for at komme ud og se produktet, de skal arbejde med. Derudover så håber vi, at nogle af dem kan få lyst til at starte i praktik i landbruget, forklarer Torben Farum til TV2 Nord.

-Projektet er et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og LandboNord, da Frederikshavn Kommune, som så mange andre, har en stor udfordring med at finde arbejde og få integreret flygtninge, og her kan LandboNord bidrage, forklarer Torben Farum.

– Dem der mødte op onsdag, er flygtninge, som er under uddannelse. De skal have noget arbejde, og her har LandboNord noget at byde ind med. Hvis det bliver aktuelt, så må vi jo få lavet en aftale med kommunen om, at de kan komme i praktik hos landmændene, siger Torben Farum.

Dagens rundvisning tog ca. halvanden time, og selvom der endnu ikke er taget beslutning om, hvorvidt flygtninge kan starte i praktik hos LandboNords landmænd, så ville de godt kunne have en funktion, slutter Torben Farum.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flygtninge besøgte svinelandbrug i Syvsten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER