Talentsportsklasser er på vej i Frederikshavn kommune

Talentsportsklasser er på vej i Frederikshavn kommune

6. februar 2016 - kl. 11:12 - af

Ishockey, badminton og floorball er sportsgrene, der er populære i Frederikshavn Kommune og nu skal skoleelever med sportstalent have mulighed for at dyrke det i skoletiden: Talentsportsklasser er på vej.

Mavebøjninger. Matematik. Spansk og slagskud. Sådan kan et skoleskema se ud efter sommerferien for elever fra syvende til niende klasse i Frederikshavn Kommune. Allerede når næste skoleår begynder skal skoleelever på de ældste klassetrin nemlig kunne dyrke sport på elite niveau i folkeskoleregi.

”Talenterne og tilbud om talentsportsklasser udgør en styrke for lokalsamfundet, og det understøtter vores ønske om at tiltrække både unge og børnefamilier til bosætning i kommunen, hvis man for eksempel gerne vil give sit barn forudsætninger for at dyrke eliteidræt i nærområdet”, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Initiativet Talentsportsklasse skal udvikles i løbet af foråret og Frederikshavn Kommune arbejder for klasserne kan få hjemme på en skole i Frederikshavn by. Talentsportsklasserne skal fyldes efter optagelseskrav og intentionen er give mulighed for både faglig læring og sportslig udfordring:

”Vi forestiller os at alle de elever, der i forvejen efter aftale har lov til at bruge skoletid på at dyrke sport på et professionelt plan kunne have både stor gavn af og stor effekt af at gå i skole i en særlig Talentsportsklasse. Vi opretter klasserne, fordi vi gerne vil understøtte talenternes udvikling og den mulighed findes i folkeskolereformen”, siger Christina Lykke Eriksen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune vil invitere sportsklubberne til et samarbejde om Talentsportsklasserne, i første omgang skal talenterne findes indenfor sportsgrenene fodbold, håndbold, floorball, golf, badminton og selvfølgelig ishockey.

”Vi ønsker at involvere sportsklubberne, fordi de har en vigtig viden om de unges sportslige udfordringer og kan bistå arbejdet med at lokalisere andre sportsgrene som kunne blive aktuelle for Talentsportsklasserne. Vi synes, der er så stort et foreningsliv og så mange ildsjæle, der til daglig har kontakt til den store talentmasse, vi har i Frederikshavn Kommune, og dem vil vi gerne inddrage,” siger Mogens Brag, formand, Kultur-og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune.

I løbet af den kommende uge modtager sportsklubberne en invitation til at deltage i processen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Talentsportsklasser er på vej i Frederikshavn kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER