Ledigheden i Frederikshavn er halveret

Ledigheden i Frederikshavn er halveret

3. februar 2016 - kl. 9:36 - af

_DSC2557_svejserFrederikshavn Kommune har halveret antallet af ledige på fem år. Det viser nye tal fra Jobindsats.

En målrettet kommunal indsats på det helt rigtige tidspunkt, hvor efterspørgslen på faglært arbejdskraft stiger, har skabt synlige resultater i Frederikshavn Kommune. Antallet af ledige er nu på det laveste niveau i fem år, og udviklingen forventes at fortsætte i samme retning.

Tallet er faldet fra 1994 ledige i 2010 til 1025 i 2015. Det betyder at 969 dagpengemodtagere har forladt jobkøen. Og det ser blandt andet ud til, at strategien om at løfte ledige fra ”ufaglært til faglært” er slået igennem.

”Tallene viser, at vi gør det rigtige, og nu begynder vi at se resultaterne af at kvalificere de ledige til den stigende efterspørgsel på faglært arbejdskraft, der er fra virksomhederne i kommunen. Derudover har vi også haft et projekt, hvor vi har afholdt flere- og tidlige samtaler med de ledige. Det har betydet, at vi tidligt i ledighedsforløbet, sammen med den enkelte borger, har kunnet lægge en realistisk plan om vejen tilbage til varigt arbejde. Effekten er til at se på tallene,” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ledigheden i Frederikshavn er halveret' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER