Ny rapport samler viden om skifergas

Ny rapport samler viden om skifergas

1. februar 2016 - kl. 14:46 - af

Boretarn DybvadDanske forskningsinstitutioner har i en helt ny og netop offentliggjort rapport samlet internationale erfaringer med skifergas.

Her fortælles om, hvad Danmark kan lære om skifergas fra lande som bl.a. Polen, Tyskland, Franbkrig og USA. Rapporten samler eksisterende viden om, hvordan efterforskning og indvinding af skifergas kan påvirke miljøet i Danmark.

Rapporten er udarbejdet for Naturstyrelsen af DTU (Danmarks Tekniske Universitet), DCE (Nationalt Center for Miljø og Energi, Aarhus Universitet) samt GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland).

Rapporten beskriver de forskellige faser i forbindelse med udvinding af skifergas og giver en detaljeret gennemgang af forskellige risici ved skifergas. Rapporten beskæftiger sig også med, hvordan man kan undgå negative virkninger på miljøet. Dermed giver rapporten et samlet overblik over områder, der er vigtige at forholde sig til i forbindelse med efterforskning og udvinding af skifergas.

Rapporten vil sammen med erfaringerne fra energiselskabet Totals boring vest for Dybvad i Vendsyssel bidrage til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriets kommende evaluering vedrørende skifergas.

Link til omtalen og rapporten på Naturstyrelsens hjemmeside:

http://naturstyrelsen.dk/nyheder/2016/jan/ny-rapport-samler-viden-om-skifergas

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny rapport samler viden om skifergas' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER