Henvendelse fra byråd om bidrag i ændret form

Henvendelse fra byråd om bidrag i ændret form

30. januar 2016 - kl. 9:16 - af

byraadet_logo_600x250Et flertal i byrådet har besluttet at henvende sig til KL om det såkaldte omprioriteringsbidrag.

Sagen var på byrådets dagsorden forleden, foranlediget af byrådsmedlem Ida Skov (Ø).

Imidlertid trak denne sit forslag, da socialdemokraten Bjarne Kvist i stedet fremsatte et forslag i let ændret form. Dette forslag lyder: ”Frederikshavn Kommune ønsker, at det såkaldte omprioriteringsbidrag bliver behandlet på KL’s delegeretmøde 2016, hvor følgende udtalelse ønskes sat til afstemning: Regeringen har lagt op til, at kommunernes økonomi beskæres med 2,4 milliarder kr. årligt gennem det såkaldte omprioriteringsbidrag. Det vil føre til omfattende forringelser af den borgernære velfærd. Derfor bakker KL’s delegeretmøde KL’s bestyrelse op i dens fortsatte anstrengelser for at opnå en økonomiaftale for 2017, der ikke påfører kommunerne minusvækst.”

For forslaget stemte 19: Birgit S. Hansen (A), Bjarne Kvist (A), Erik Kyed Trolle (A), Jørgen Tousgaard (A), Ole Rørbæk Jensen (A), Anders Brandt Sørensen (A), John Karlsson (A), Irene Hjortshøj (A), Steen Jensen (A), Karl Falden (A), Jens Hedegaard Kristensen (A), Bahram Dehghan (A), Bent H. Pedersen (A), Carsten Sørensen (DF), Flemming Rasmussen (DF), Lars Oldager (DF), Karsten Drastrup (DF), Christina Lykke Eriksen (F) samt Ida Skov (Ø).

Imod stemte 10 byrådsmedlemmer: Lars Møller (V), Anders Broholm (V), Mogens Brag (V), Jens Ole Jensen (V), Helle Madsen (V), Kristina Lilly Frandsen (V), Mette Hardam (V), Frode Thule Jensen (V), Jytte Højrup (V) samt Peter E. Nielsen (C), mens Pia Karlsen (V) undlod at stemme. Til mødet var Brian Kjær og Kenneth Bergen fraværende. I stedet mødte Steen Jensen.

Henvendelsen fremsendes nu til KL’s delegeretmøde.

Tekst af Per Rye

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Henvendelse fra byråd om bidrag i ændret form' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER