GRØNs AMU Center inviterer vognmænd på skolebænken

GRØNs AMU Center inviterer vognmænd på skolebænken

19. januar 2016 - kl. 0:05 - af

Normalt er det vognmændenes chauffører inden for alle kørekortskategorier, der er at finde i undervisningslokalerne hos GRØNs AMU Center, men i sidste uge var det vognmændene selv, som sad på skolebænken og har lært både noget om den nyeste teknologi og sundhed.

Gennem de seneste år har uddannelsesvirksomheden haft stor succes med at invitere chaufførernes chefer, vognmændene, indenfor til en uges lovpligtig undervisning, der bygger på meget mere end undervisningsbøger.

 Attraktivt tilbud frem for sur pligt
Det er almindeligt kendt, at lovpligtig efteruddannelse er et must for alle landets chauffører, men derfor kan man godt gøre sig umage for, at undervisningen er interessant, inspirerende og motiverende og ikke bare sur pligt. Det oplevede et hold vognmænd, da de mødte op til et noget anderledes kursusskema på første kursusdag.

– Vognmændene er blevet undervist i de obligatoriske emner, men som noget ekstra, havde vi fået en række lastbilleverandører til at stille op med deres nyeste teknologi på markedet. På den måde kunne vognmændene selv prøve samt se alt, hvad der findes af nyheder i forbindelse med det aktuelle kursusemne. Noget de måske ellers ikke har tid til i den travle hverdag, siger Karsten Trend Poulsen, som er direktør hos GRØNs AMU Center.

Daglige konkurrenter mødes på lige fod
Til dagligt er en del af vognmændene konkurrenter, men i kursusugen er alle på lige fod og deltager som kursister. Når vognmændene mødes i øjenhøjde, giver det alle muligheden for at se og opleve, hvad det er, deres chauffører lærer på uddannelsesvirksomheden. Det giver gevinst både til vognmændene og til underviserne hos GRØNs AMU Center.

– Selvom vognmændene kan være konkurrenter i hverdagen, har de en fælles interesse i at vide, hvad deres chauffører gennemgår, når de er på kursus eller efteruddannelse. Når vi har vognmændene samlet om et bord hos os, kan vi få en god feedback og dialog om, hvad der er vigtigt ude i det virkelige liv for vognmændene og deres ansatte, siger Karsten Trend Poulsen.

Sunde chauffører gavner vognmændene
Det er ikke kun den tekniske kunnen, der ligger uddannelsesvirksomheden på sinde, når vognmændene inviteres indenfor.

– Vi ønsker at være en aktiv sparingspartner, som lytter til branchens ønsker og behov, også nogle af de behov, som de måske ikke altid selv fremsætter. I løbet af undervisningsugen har vi haft ekstra fokus på sundhed, og vi har blandt andet serveret sunde snacks for vognmændene. Der bliver ofte spist usundt i branchen, når chaufførerne er på farten, hvilket kan medføre livsstilssygdomme og dermed et højere sygefravær. Vi håber at de sunde snacks, kan bidrage til et sundere fokus, når vognmændene vender tilbage til chaufførerne, slutter Karsten Trend Poulsen.

GRØNS AMU Center – En del af DEKRA  
GRØNS AMU Center er det nyeste medlem i DEKRA familien i Danmark, landets største sammenslutning af private AMU-godkendte uddannelsesinstitutioner. DEKRA uddanner årligt mere end 35.000 kursister inden for lastbil-, bus- og taxibranchen og har uddannelsescentre i hele landet – ikke alle skoler udbyder dog alle uddannelser.

Som branchens pioner tilbyder DEKRA Jobgaranti til kursister samt gratis rekruttering for virksomhedskunder. Via et stærkt samarbejde med transport- og befordringsbranchen er flere tusinde ledige hjulpet tilbage i job.

DEKRA i Danmark er en del af den internationale koncern DEKRA – en ekspertorganisation som, blandt andet, arbejder med sikkerhed og kvalitet i det daglige forhold mellem menneske og mobilitet. DEKRA er repræsenteret i mere end 50 lande med 37.000 medarbejdere. I Danmark er vi over 300 medarbejdere, som alle har samme mål: Vi arbejder med kunder, der klapper.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'GRØNs AMU Center inviterer vognmænd på skolebænken' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER