Bedre transport for handicappede

Bedre transport for handicappede

9. januar 2016 - kl. 0:07 - af

Handicappede kan nu benytte deres handicapkørsel på ferien rundt om i Danmark.

Den 1. januar 2016 forbedrede de danske trafikselskaber den offentlige befordring af handicappede ved at give kunderne mulighed for at bestille kørsel på tværs af regionsgrænserne.

Forbedringen kommer i kølvandet på den reviderede lov om trafikselskaber, som foreskriver, at “Trafikselskaberne kan samarbejde om individuel handicapkørsel for svært bevægelseshæmmede, som krydser grænserne mellem mere end to trafikselskabers områder”. Lovændringen har fået landets trafikselskaber til at indgå en 2-årig samarbejdsaftale om at tilbyde landsdækkende handicapkørsel, hvilket indebærer, at hvert trafikselskab nu kan tilbyde kunderne interne rejser i andre trafikselskabers område.

NT er på forkant
Hos Nordjyllands Trafikselskab (NT), blev handicapkørslen nemlig allerede udvidet i 2007, hvor det blev muligt at bestille kørsel til/fra Region Nordjylland og samtidig bestille interne ture i både Nordjylland og Region Midtjylland. Med indførelsen af den nye samarbejdsaftale pr. 1. januar 2016, kan NTs kunder nu også bestille interne ture i Region Syd, på Fyn, Sjælland og Bornholm.

Samarbejdsaftalen giver også mulighed for, at trafikselskaberne kan benytte hinandens vogne, og at kørslen kan bestilles i borgerens ”hjem-trafikselskab”. Helt konkret betyder det, at kunderne nu kan bestille handicapkørsel, som skal udføres i en anden region, hos trafikselskabet i deres egen region, og at de støder på de priser og regler, som de kender i forvejen fra det trafikselskab, som de normalt er tilkoblet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bedre transport for handicappede' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER