Prominent politiker besøgte Sæby…

Prominent politiker besøgte Sæby…

6. januar 2016 - kl. 15:41 - af

Sæby havde onsdag prominent besøg, idet formand for Socialdemokraterne og tidligere justitsminister Mette Frederiksen var på besøg i Børnehuset Sættravej (det tidligere Store Toftelund).

Besøget skal primært ses som et ønske fra Mette Frederiksen om at stifte bekendtskab med dagligdagen i en større, velintegreret og velfungerende børneinstitution, hvor valget så faldt på Sæby.

Til Sæby Avis forklarede Mette Frederiksen, at hun er meget optaget af ikke bare at fastholde, men også udvikle velfærdsamfundet – herunder området for børn og unge.

”Vi oplever jo, at regeringen flytter penge fra kommunerne, og i det hele taget oplever vi jo desværre en minusvækst. Ganske vist betegner blå blok det som et omprioriteringsbidrag, men reelt er der tale om en nedskæring. Dansk Folkeparti har valgt at stemme for en minusvækst, så det er meget vanskeligt at opnå lydhørhed for det modsatte synspunkt i øjeblikket,” påpegede Mette Frederiksen og tilføjede, at Socialdemokraterne har foreslået at droppe minusvækst.

Mette Frederiksen er på det rene med, at det koster – hvad hun omtaler som ”at drive et ordentligt velfærdssamfund”. Hun har derfor ved selvsyn ønsket at blive præsenteret for dagligdagen i en række børneinstitutioner rundt om i landet, så de realistiske og personligt oplevede indtryk kan bidrage til at danne en samlet vurdering fra kontoret på Christiansborg.

I Sæby havde hun bl.a. lejlighed til at drøfte disse forhold med borgmester Birgit S. Hansen, formand for børne- og ungdomsudvalget Christina Lykke Eriksen, direktør for børneområdet Heidi Becker Rasmussen, distriktsleder Caroline Skjoldborg og afdelingsleder Gitte Pedersen.

Under besøget i Børnehuset Sættravej blev Mette Frederiksen og hendes følge vist rundt af distriktsleder Caroline Skjoldborg, der bl.a. forklarede, at man stod over for en nedrivning af de nuværende bygninger for i løbet af 2016 at ”genopstå” i nyopførte lokaler på samme parcel. Der skabes plads til ca. 100 børnehavebørn og 32 vuggestuebørn. Man er allerede i fuld gang med byggeprocessen.

Det var helt tydeligt, at Mette Frederiksen nød den umiddelbare nærhed med grupper af børn. Bl.a. gav lille Markus Emil hende et lynhurtigt kursus i at bygge med Lego-klodser, ligesom hun overværede munter ”stop-dans” og blev orienteret om institutionens dyrehold og tilhørende grønne arealer.

I tilknytning til besøget var der givet mulighed for, at pressen kunne stille enkelte korte spørgsmål til aktuelle emner.

Sæby Avis bad om en kommentar til udviklingen på flygtninge- og migrationsområdet. Mette Frederiksen erkendte, at det er en særdeles vanskelig opgave at håndtere. Derfor havde hun onsdag formiddag besøgt Stena Line i Frederikshavn for at høre om og se, hvordan man her tacklede situationen med at checke passagerernes ID, inden de kunne komme om bord på færgen til Sverige. Mette Frederiksen erklærede sig, som situationen så ud i øjeblikket, for stærk tilhænger af grænsekontrol.

Desuden blev der lige tid til at få en kommentar til den helt aktuelle udmelding fra Vederlagskommissionen om at foreslå, at folketingsmedlemmer og ministre bør stige 30 % i løn. (I dag får en MF’er 660.000 kr. årligt og en minister fra ca. 1,1 – 1,5 mio. kr. årligt). Den korte kommentar fra Mette Frederiksen løs: ”Det ser ikke særlig relaterbart ud.” Sæby Avis ville gerne have haft Mette Frederiksen til at uddybe udtrykket relaterbart, hvilket hun dog ikke nærede noget ønske om på nuværende tidspunkt. Siden har Danmarks Radio erfaret, at i hvert fald Enhedslisten og SF tilsyneladende undsiger Vederlagskommissionens forslag.

Præcisering:
Af det, der er sluppet ud af Velfærdskommissionens planer, fremgår, at der foreslås op til 30 % lønforhøjelse for landets borgmestre og op til 15 % for Christiansborgs politikere – samtidig med ebn modsat rettet justering i pensionerne, så det ifølge kommissionens formand, Michael Kristiansen, skulle end i et 0.

Kommissionens planer skulle blive endeligt præsenteret om ca. 10. dage. Men allerede i det første døgn efter, at planerne er sluppet ud, er de blevet undsagt fra de fleste sider af Folketinget. De synes derfor ikke umiddelbart at have store chancer for at blive gennemført.

 

Tekst af Per Rye

IMG_0273_600x400 IMG_0275_600x400 IMG_0270_600x400 IMG_0280_600x400 IMG_0291_600x400 IMG_0293_600x400 IMG_0299_600x400 IMG_0300_600x400 IMG_0301_600x400 IMG_0302_600x400 IMG_0304_600x400 IMG_0307_600x400

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Prominent politiker besøgte Sæby...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER