Et solidt flertal i byrådet står bag budget 2016

Et solidt flertal i byrådet står bag budget 2016

2. januar 2016 - kl. 0:53 - af

”Med det nye budget holder vi kursen. Vi sikrer økonomisk stabilitet, som er forudsætningen for stabilitet på kommunens drift”, siger borgmester Birgit S. Hansen.

”Opgaven var at finde 1 % i effektivisering. Det gjorde vi også sidste år, og det gør vi de kommende år. Vi gør det for at skabe ro og stabilitet i vores økonomi, så vi får mulighed for at investere i nye tiltag. Vores mål er at opnå et overskud på den ordinære drift på minimum 150 mio. kr. og at have et skattefinansieret anlægsbudget på 80 mio. kr. Kommunens gennemsnitlige likviditet skal være på mindst 80 mio. kr. set over 365 dage. De mål når vi med Budget 2016.

Når vi holder måltallene, er der 7,5 mio. kr., som vi kan bruge i 2016. De 7,5 mio. er et éngangsbeløb, som vi investerer på tre områder:
• Kommunens opgaver
• Kommunens medarbejdere
• Udvikling af kommunen som område

Frederikshavn Kommune er udfordret af en skæv demografisk udvikling. Flere forlader arbejdsmarkedet, færre træder ind. Flere flytter til Frederikshavn Kommune, end der flytter fra, men alligevel bliver vi færre, og der er, fordi der bliver født færre end der dør.

Vi prioriterer vores kerneopgaver og tilpasser serviceniveauet ved at hjælpe endnu flere borgere til at hjælpe sig selv. De, der kan selv, skal selv. Og de, der ikke kan selv skal have den hjælp, de har brug for. Det er fx vores borgere, der er ramt af demens.

For at understøtte familier, der er særligt udsatte, har vi afsat midler til en tidlig indsats i sundhedsplejen og ekstraordinær indsats på børne- og ungeområdet. Generelt har vi fokus på at sikre borgerne en mere overskuelig indgang til kommunen og en koordinering af sagsbehandlingen på tværs af kommunens centre.

Der er fokus på efter- og videreuddannelse for at sikre, at kommunens ansatte besidder de kompetencer, der er nødvendige for at løse opgaverne professionelt og effektivt.

Som kommune har vi et ansvar for at være med til at drive udviklingen af vores område fremad og udnytte de potentialer, vi har og de muligheder, der opstår. Derfor har vi prioriteret tiltag, der understøtter udviklingen af det samfund, vi er en del af og de mennesker, der bor og har deres virke her.

Vi har bl.a. afsat midler til udvikling af byrum i Rådhusparken i Frederikshavn, bycentret i Sæby og Skolemarken i Skagen. Vi forøger i 2016 puljen til erhverv, turisme og kulturformål.

Vi sætter fornyet fokus på energibesparende adfærd i brugen af kommunens bygninger for at nedbringe energiforbruget, og vi understøtter klubber og foreninger i at udnytte bygninger og anlæg optimalt for på denne måde at skabe synergi og liv i lokalområderne.

Vi har landet et robust budget med driftsudgifter for 3,7 mia. kr. Det er et realistisk budget, og det er visionært på den måde, at vi styrker kassebeholdningen lige nu for at få råd til flere og større visioner og investeringer i fremtiden.

Budgettet sikrer den økonomiske stabilitet og driftsmæssige stabilitet, som er trædesten for det, vi gerne vil, og som er formuleret i kommunens Udviklingsstrategi: ’Muligheder for Vækst – Muligheder for Mennesker’. En strategi, der har fokus på arbejdskraft som vækstmotor og på uddannelse af de unge til fremtidens job. En strategi, hvor byerne er lokomotiver for vækst, og hvor vi gerne vil fremme idéen om ”Må-godt-land”, hvor borgerne har rum til at eksperimentere og afprøve nye, ”skæve” idéer”.

Sådan lyder det i borgmester Birgit Stenbak Hansens nytårstale til borgerne i Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et solidt flertal i byrådet står bag budget 2016' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER