Spar Nord Sæby: Studerende har styr på økonomien

Spar Nord Sæby: Studerende har styr på økonomien

30. december 2015 - kl. 0:02 - af

SN_Rikke_Kloppenborg_250815_000196 copyDanske studerende udviser en stærkt stigende økonomisk ansvarlighed. De studerendes gennemsnitlige opsparing er siden 2008 vokset med over 50 procent, og i samme periode er den gennemsnitlige gæld halveret. Det fremgår af en ny analyse baseret på flere end 15.000 studerende kunder i Spar Nord Sæby og i resten af banken.

Flere år med økonomisk krise har efter alt at dømme gjort stort indtryk på danske studerende, der ifølge en ny analyse af flere end 15.000 studerende har tillagt sig markant mere økonomisk ansvarlighed.

I 2008 havde studerende i gennemsnit en opsparing i Spar Nord på knap 25.000 kroner, mens gælden til banken beløb sig til 20.200 kroner. I dag er opsparingen vokset til 37.500 kroner, og gælden er faldet til 9.200 kroner svarende til en forbedring på mere end 50 procent på begge fronter.

Spar Nord Sæby står sammen med resten af Spar Nord bag analysen, der omfatter flere end 15.000 af bankens kunder mellem 18 og 30 år, der har været under SU-berettiget uddannelse i henholdsvis 2008 og 2015, og som har Spar Nord som primær bankforbindelse.

– Det her afkræfter myten om, at unge mennesker over en bred kam har problemer med at styre deres økonomi, siger Afdelingsdirektør Rikke Kloppenborg i Spar Nord Sæby.

– Tallene tegner et klart billede af en stor og voksende økonomisk ansvarlighed hos de studerende, og det skal vi som bank blive bedre til at matche, fortsætter hun.

Ny bank-rolle
Resultatet af analysen af de studerendes økonomiske adfærd får nu Spar Nord til at lancere en såkaldt studiepakke, hvor de studerende blandt andet får en høj indlånsrente og en personlig rådgiver.

– De studerende har i mindre grad brug for os som långiver. Derimod har de brug for en bank, der kan være en proaktiv rådgiver om eksempelvis budgetlægning og opsparing, uddyber Rikke Kloppenborg og tilføjer.

– Både de kolde tal og en lang række interviews, som vi har gennemført med studerende fra uddannelsesinstitutioner over hele landet, fortæller os, at de studerende har en udpræget økonomisk bevidsthed, og den skal være udgangspunktet for vores rolle som bank.

Om Spar Nords studiepakke
Som konsekvens af den markant ændrede økonomiske adfærd hos studerende har Spar Nord designet en såkaldt studiepakke til studerende på videregående uddannelser. Studiepakken indeholder en variabel indlånsrente på 3 procent op til 20.000 kroner. Desuden inkluderer pakken billig forsikring, en fast personlig rådgiver og gebyrfri hverdag.

Spar Nords studiepakke er til studerende mellem 18 og 30 år, der er indskrevet på et SU-berettiget videregående studie. 

Om Spar Nord
Med flere end 385.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 70 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2014 et overskud før skat på 705 millioner kroner.

Spar Nord ejes af cirka 120.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Studerende har styr på økonomien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER