Pas på denne fup-mail fra dine “venner”

Pas på denne fup-mail fra dine “venner”

25. december 2015 - kl. 11:16 - af

Får du en mail fra en af dine venner eller bekendte, der står i et økonomisk problem på ferien, så pas rigtig godt på.

For selvom de skriver, at de har mistet deres betalingskort og ikke har penge til en flybilletten hjem, så er det langt fra sikkert, at mailen kommer fra nogen du kender. Det kan i stedet være en fupmail fra nogle, der har overtaget deres mailkonto. Send derfor aldrig penge før du evt. har undersøgt sagen nærmere.

Vi har her på redaktionen modtaget følgende mail; angiveligt afsendt fra en af redaktionen bekendt person:

Jeg håber, at dette når dig i tide, Jeg tog en tur til Nicosia, Cypern og havde min taske stjålet med indeholdende mit pas, kontanter og kreditkort fra mig. Ambassaden er indforstået og villig til at hjælpe ved at lade mig flyve uden mit pas, men jeg mangler at betale for en billet samt bosætte hotelregninger. Derfor kontaktede jeg min bank angående et nyt kreditkort som uden det er jeg desværre forhindret i at få adgang til midler. Men der vil går 5 arbejdsdage inden jeg får adgang til midler på min konto fra Cypern. Jeg har derfor brug for dig til at låne mig 18,400 kr til at sortere mig ud af denne knibe, og beløbet bliver betalt tilbage så snart jeg vender tilbage fra Cypern. Western Union er den hurtigste måde at modtage de penge.
Jeg afventer dit svar

Læg mærke til at teksten ikke er skrevet på et korrekt dansk (de ord der er med fed skrift). Denne brug af sproget indikerer, at teksten er maskin-oversat, og bør vække din mistanke.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på denne fup-mail fra dine “venner”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER