CO2 neutrale bybusser i Energibyen Frederikshavn

CO2 neutrale bybusser i Energibyen Frederikshavn

23. december 2015 - kl. 9:31 - af

Groen_Bus_600x250Fra første januar får Frederikshavnerne mulighed for at tage en CO2 neutral bybus, når de skal ud at handle.

Når der indsættes 2 helt nye biogasbusser på bybuslinjerne, bliver Frederikshavn den første by i Nordjylland med CO2 neutrale bybusser på biogas.

Busserne køres af Hjørring Citybus, for Nordjyllands Trafikselskab, men det er Frederikshavns kommune, der gennem NT betaler for driften af busserne. Der er derfor også Frederikshavns kommune, der har bestemt at betale merprisen, for at indsætte de rene biogasbusser på bybussystemet.

De to biogasbusser kommer til at udføre ca. halvdelen af driften på bybussystemet. Busserne kommer til at køre ca. 175.000 km. pr. år, og overgangen til biogas vil spare miljøet for udledning af ca. 240 tons CO2. Samtidig reduceres forbruget af diesel med ca. 89.500 liter pr. år, da bussene kører på lokalt produceret biogas.

”Indsættelsen af de 2 CO2 neutrale bybusser er et konkret resultat af kommunens bevidste arbejde med samfundets alvorlige energi og miljø udfordringer,” siger udvalgsformand for Plan og Miljø udvalget i Frederikshavn Kommune, Anders Brandt Sørensen.

Hos Hjørring Citybus er man spændte på at komme i gang med biogasdriften. ”Det er dejligt at kunne tilbyde kunderne to fine splinternye busser. Og nu er det spændende at høre, hvad de synes om de rene biogasbusser,” siger Jens Ole Thomsen fra Hjørring Citybus.

Busserne skal tanke biogas på garageanlægget på Suderbovej. Her har HMN Naturgas etableret et tankningsanlæg, der i forvejen forsyner de 6 biogasbusser, der kører på regionalruten mellem Aalborg og Frederikshavn.

Overgangen til biogas er delvist blevet mulig via et tilskud fra Energistyrelsen til anskaffelse af busserne og til udbygningen af biogas tankningsanlægget.

Det er Frederikshavn Kommunes klimamål at være selvforsynende med vedvarende energi i 2030.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'CO2 neutrale bybusser i Energibyen Frederikshavn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER